6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

AKUT lideri gözyaşlarıyla uğurlandı

AKUT LİDERİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa ve çevre illerdeki doğal ateflerde başkalarının hayatını kurtarmak için kendi canını hiçe sayan, son 2.5 yıldır tedavi gördüğü kanser hastalığının pençesinden kurtulamayan AKUT Bursa lideri Aziz Doğan, son yolculuğuna dua ve gözyaşları arasında uğurlandı. Babasının cenazesine AKUT tişörtüyle katılan 10 yaşındaki Deniz'in gözyaşlarını AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki sildi.

Bursa ve çevre illerdeki pek çok doğal afet, boğulma gibi olaylara müdahale ederek yardıma muhtaç insanları kurtarmak için kendi canını hiçe sayan ve 2.5 yıldır savaştığı amansız hastalığa yenik düşen AKUT Bursa lideri Aziz Doğan için tören düzenlendi. Sevenleri tarafından Tıp Fakültesi'nden alınan Aziz Doğan'ın na'şı , 4 yıldır görev yaptığı AKUT Bursa binası önüne getirildi. Onlarca kişinin katıldığı törende Doğan'ın sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Babasının cenaze törenine AKUT tihşörtüyle katılan 10 yaşındaki Deniz Doğan herkesi duygulandırdı. Küçük Deniz'in gözyaşlarını Nasuh Mahruki silerken, hemşire eşi Ayşe Doğan ise yakınları tarafından teselli edildi.

Törende konuşan AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki Aziz Doğan'ın modern bir halk kahramanı olduğunu ifade ederek, "Onun Bursa'ya yaptığı hizmetler unutulacak gibi değil. Kendisi 1999 depreminden sonra 911 Arama Kurtarma Derneği'ni kurup, Bursa ve çevre illerde çok iyi işler yaptı. 2006 yılında AKUT'un başına gelen Aziz Doğan'ın hizmetleri unutulamaz. Hepimizin, tüm Bursa'nın başı sağ olsun. Kendini yetiştirdiği konularda çok başarılıydı. Özellikle de gölet ve denizlerdeki boğulma olaylarında Türkiye'nin en tecrübeli dalgıçlarından biriydi. Diyecek bir şey yok, ölümün karşısında susmak gerek. Çok değerli bir insandı. Allah gani gani rahmet etsin" dedi.

Doğan'ın başkalarının canını kurtarmak için kendi hayatını hiçe sayacak bir mizaca sahip olduğunu ifade eden Mahruki, "Onun öyle bir kahramanlığı vardı. Kendi hayatını hiç gözüne kırpmadan riste atabilecek yaradılışta biriydi. En son Everes'ten döndükten sonra konuşmuştuk. Bu hastalıkla boğuşurken bile operasyona katıldı. Gerçek anlamda bir gönüllüydü. Bizler Bingöl ekibi lideri Veysel'i de, Ardahan'da İskender'i de kaybettik. Çok değerli arkadaşlarımızı toprağa verdik. AKUT çatısı altında hizmet etmekten, onu tanımaktan büyük onur duydum" diye konuştu.

Türkiye'de Aziz Doğan kadar boğulma vakasına müdahale eden bir başka kişinin olmadığını ifade eden Mahruki sözlerini şöyle sürdürdü:

"O, bu ülkenin yetiştirdiği modern zaman kahramanlarından biriydi. Onunla birlikte Türkiye'ye, insanlığa hizmet etmek beni mutlu etti. Allah herkese Aziz abi gibi bu kadar can kurtarabileceği bir ömür nasip etsin".

Aziz Doğan'ın na'şı, sevenlerin dua ve gözyaşları arasında, Kurşunlu Beldesi'ndeki Cumhuriyet Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakip Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye Sivil Savunma Birlik Müdürü Yalçın Mumcu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AKUT LİDERİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
AKUT LİDERİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
AKUT LİDERİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
AKUT LİDERİ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 17:25:03
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 17:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?