3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

AKUT Merkezi hizmete girdi

Bursa'da, Işıkpınar İnşaat tarafından Nilüfer Belediyesi'nin tahsis ettiği alana yaptırılan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) merkezi törenle açıldı.

Nilüfer Hatun Caddesi İşitme Engelliler Okulu yanına yapılan AKUT birim merkezinin açılış törenine, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve çok sayıda AKUT üyesi katıldı. Açılışta konuşan Nasuh Mahruki, 1996 yılında bir avuç dağcı olarak kurdukları AKUT'un şimdi 850 kişiye ulaştığını ifade ederek, "Yıllar içinde arama kurtarma faliyetlerinin yanında çok farklı şeyler yapmaya başladık. Afet ve depremler konusunda bilinçlendirici Tır'ımız 2 kere Türkiye'yi dolaştı. Toplulu bilinçlendirmek önemli bir konu. Kurulduğumuz günden bu yana 748 hayat kurtardık. Bu binanın Bursa'nın. Akut Bursa'nın Akut'u. Bursaya Bursalılar ne kadar sahip çıkarsa burası o kadar etkili olur. Ne kadar çok yere ulaşırsak o kadar çok can kurtarırız" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, afetin kimsenin olmasını istemediği bir şey olduğunu kaydederek, "Ama olan birşey ve yakın zamanda bekleniyor. Afet sadece deprem değildir. AKUT 748 değil, 1 can bile kurtarmış olsa bizim için önemlidir" diye konuştu. AKUT Bursa Birim Başkanı Aziz Doğan ise binayı kendilerine kazandıran herkese teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?