3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Alanyurt'a hizmet masası

Alanyurt'un İnegöl'e mahalle olarak bağlanmasının ardından, eski belde belediye binası İnegöl Belediyesi'nin şubesine dönüştürülerek, kurulan yeni birimlerle hizmete başladı.

İnegöl Belediyesi Alanyurt Şubesi olarak hizmete başlayan eski Alanyurt Belediyesi binasında devam eden tadilat çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Her geçen gün İnegöl'ümüz gelişiyor ve büyüyor. İnegöl'ümüz sosyal ve ekonomik değerleri ile ülkemizin sayılı kentlerinden biri olmuştur. Akhisar ve Çakırçiftliği fiziki ve sosyal şartlar dikkate alınarak İnegöl'e bağlanmış, yeni mahallelerimiz olmuşlardı. Kısa sürede bu iki mahallede yaşanan gelişim, belediyemizin buralara götürdüğü hizmet ortadadır. Bu iki mahallemizle birlikte, Alanyurt konusu da gündeme gelmişti. Her yönden iç içe girmiş bulunan İnegöl ve Alanyurt'un iki ayrı belediye tarafından idare edilmesi büyük bir külfet ve sıkıntılara yol açmakta idi. İnegöl'ümüzün yanı başında her geçen gün sıkıntıları artan Alanyurt fotoğrafı, burada yaşayan halkın talep ve istekleri bizleri bu konuda harekete geçirdi" dedi.

Seçim döneminin tamamlandığını, şimdi hizmet zamanı olduğunu belirten Aktaş, "Daha önce Alanyurt Belediyesi'nde hizmet etmiş olan personeli toplayarak kendileri ile fikir alışverişinde bulunduk. Alanyurt'un sorun ve ihtiyaçlarını kendilerinden de dinledik. Alanyurt Belediyesi çalışanlarının İnegöl Belediyesi bünyesinde görev dağılımını gerçekleştirdik. Böylece seçim sonrası ilk haftadan itibaren fiilen de Alanyurt'un İnegöl hizmet alanına girmesini sağladık. Mevcut bina İnegöl Belediyesi ek hizmet binası olarak buradaki vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek. Şu anda binamızın tadilat ve bakımını yapıyoruz. Dış cephesini de elden geçirerek boyasını yeniledik.

Belediyemizin ilgili müdürlerini Alanyurt için de görevlendirdik. Belediye zabıtamız ve İtfaiyemiz burada birim oluşturarak hizmete başladılar. Yine tahsilat servisimizi oluşturduk. Alanyurt'ta oturan vatandaşlarımız emlak ve su ödemelerini Alanyurt Belediye hizmet binamızın 1. katında yapabilirler. İmar konularını da artık tek elden takip ediyoruz. Burada görevli olan belediye yetkilimiz Alanyurt'un imarı ile ilgili konulara da cevap vermektedir. Alanyurt için çok önemsediğimiz çalışmalardan biri de hizmet masası hizmeti. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Gelecek haftadan itibaren Alanyurt'ta oturan vatandaşlarımız belediye ile ilgili tüm istek ve şikâyetlerini bu masamıza bildirebilecekler. Alanyurt'un sorunlarını tespit ederek özellikle ulaşım, yol,su,altyapı, çöp ve sosyal ihtiyaçları için acil eylem planımızı yaptık. Burada yaşayan vatandaşlarımız İnegöl Belediyesi'nin güç ve imkanları ile yerinde yönetilmenin farkını en kısa sürede fark edecekler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 15:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?