3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Alanyurtluların susuzluk çilesi

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Alanyurt beldesinde, Hamzabey köyü mevkiindeki kuyulardan beldeye su taşıyan isale hattında meydana gelen arıza sebebiyle dört günden beri sular akmıyor.

Susuz kalan belde halkı bisikletlerle, motosikletlerle, otomobil veya benzeri araçlarla İnegöl'e gelerek, şehir merkezinin çeşitli yerlerindeki sokak çeşmelerinden bidonlarla, damacanalarla su taşıyıp, günlük ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Arızanın giderilmesinde yavaş davrandığı ileri sürülen belediye yetkililerine ateş püsküren vatandaşlar, "Bu kadar ilgisizlik olur mu? 20 bin nüfusun yaşadığı bir yerde belediyenin böyle günler için tedbir alması gerekir. Kaç gündür İnegöl'deki çeşmelerden su taşımaktan çoluk çocuk perişan olduk" diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Bu arada Alanyurt'luların su sıkıntılarını karşılamak için İnegöl Belediyesi 3 adet tankerle beldenin ayrı yerlerinde vatandaşlara devamlı su dağıtıyor. Alanyurt Belediyesi yetkililerinin arızanın giderilmesi veya halkın su ihtiyacının karşılanması konusunda kendilerinden herhangi bir talepte bulunmadığını bildiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşlardan gelen çağrılar üzerine iki günden beri bir tanesi 16, bir tanesi 24, bir tanesi de 8 tonluk olmak üzere 3 adet tankerle Alanyurt'un çeşitli yerlerinde vatandaşlara su dağıttıklarını kaydetti.
İnegöl Belediyesi olarak İnegöl'ün çeşitli yerlerinde meydana gelen su arızalarını birkaç saatte bitirdiklerini ifade eden Aktaş, "Belediye yetkilileri talep etselerdi Sular İdaresi Müdürlüğü ekiplerimizle arızanın bir an evvel giderilmesine yardım ederdik. Ancak talep gelmedi. Vatandaşlarımızın yoğun talepleri ile Dostlar Sitesi ve çevresinde, Yunus Emre İlköğretim Okulu ve çevresinde vatandaşlara geçen salı günü akşam saat 20.00'den itibaren su dağıtıyoruz. İnşallah bir an evvel arıza giderilir. İnsanların ıstıraplarına son verilir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 16:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem yılmaz IP: 88.246.25.xxx Tarih : 20.07.2007 02:16:15
bu kadarda sorumsuzluk olmaz ya böyle başkan mı olur kardeşim beldede 5 gündür su yok kimsenin ilgilendiği yok belkide kimse arızayı gidermek için uğraşmıyo 5 günde bütün alanyurta yeni su hattı döşenir be sadece bu konuda değil bu alanyurt belediyesi her zaman aynı madem sen arızayı çözmiyosun bilgilendirsene inegöl belediyesini arkadaş ne biçim insansın ya bu kadar insan senin keyfini beklemek zorunda mı?