2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Aldatılan kadın çeteyi çökertti

Bursa’da kendisini sahte nikahla aldatan sevgilisini şikâyet eden kadın, devleti soyan suç örgütünü ortaya çıkarttı. Çetede biri eski, 2 belediye başkanı da var

BURSA Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonu şöyle gelişti. "K.K." rumuzu ile polise ihbar mektubu gönderen T.C. adlı 33 yaşındaki kadın, kendisini sahte nikah yaparak kandıran müteahhit L.M. ve adamlarının ihalelere fesat karıştırıp ve rüşvet verdiklerini bildirdi. İhbarı dikkate alan dedektifler, müteahhit L.M.'yi sıkı takibe aldı. Takip sonucu, Emek Belediye Başkanı Y.A. ile Orhangazi ilçesinin eski Belediye Başkanı T.Ü'nün de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına aldı.

390 yıl hapis isteniyor

SORGULAMA sonucu Bursa Adliyesi'ne sevk edilen 22 zanlıdan aralarında sahte nikah kıydığı T.C.'nin şikayetçi olduğu müteahhit L.M. ile adamları H.S., V.Ç. ve A.U. tutuklandı, 18 kişiden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Filmlere konu olacak operasyonun iddianamesi önceki gün tamamlandı ve zanılar hakkında ''İhaleye fesat karıştırmak", "Haksız kazanç elde etme ve devleti zarara uğratmak" suçlarından 390 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Çark nasıl döndü?

OPERASYONDA örgütün lideri müteahhit L.M.çıktı. L.M.'nin sahibi olduğu 2 ayrı şirket sayesinde Orhangazi Belediyesi'nden 2002 ile 2005 yılları arasında yol ve parke döşemesi işlerine ait toplam 84 adet ihale aldığı ve bunların parasının tamamını tahsil ettiği, Emek Belediyesi'nden ise usulsüzlükleri tespit edilen 100 civarında ihalesi olduğu anlaşıldı. Orhangazi Belediyesi'nde incelenen 10 dosyadan 85 bin, Emek Belediyesi'nde ise 45 bin YTL kamu zararı oluştuğu iddia edildi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 21:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?