6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Alfa 58 kişiyi tutuklattı

NARKOTİK KÖPEĞİ ALFA'NIN BAŞARISI 58 KİŞİYİ TUTUKLATTI

Bursa'da narkotik polisinin 6 aydır sürdürdüğü kapsamlı operasyonun ardından gözaltına alınan 90 kişiden 58'i, gece geç saatlere kadar süren sorgulamanın ardından tutuklandı.

Polisin 'Nevruz' adını verdiği şafak operasyonunda uyurken basılan uyuşturucu tacirlerinin kapıları koç boynuzlarıyla kırılmış, narkotik köpeği Alfa da uyuşturucuları bulmuştu.

Beyazıt Mahallesi'ne akreplerle giren çok sayıda polis, 81 evde arama yapmıştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 90 kişi, sorgulamalarının ardından dün adliyeye sevk edildi. Narkotik köpeği Alfa'nın büyük başarı gösterip 2,5 kilogram uyuşturucu, 58 hap ve Hint keneviri yakalattığı operasyonda, gözaltına alınanların sorgusu geç saatlere kadar sürdü. Cumhuriyet savcısı, zanlılardan 86'sını tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderdi. Mahkeme ise ifadesini aldığı şüphelilerden 58'ini tutukladı.

Zanıllar Bursa E Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, narkotik polisi yeni operasyonların yolda olduğunu ve kentte uyuşturucu satışına geçit verilmeyeceğini açıkladı.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın, başarılı operasyondan dolayı çok sayıda polisin yanısıra narkotik köpeği Alfa'nın bakıcısına da taltif ve takdirname hazırlayacağı öğrenildi.

NARKOTİK KÖPEĞİ ALFA'NIN BAŞARISI 58 KİŞİYİ TUTUKLATTI
NARKOTİK KÖPEĞİ ALFA'NIN BAŞARISI 58 KİŞİYİ TUTUKLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 11:14:04
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 19:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?