3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Alfa' uyuşturucuya geçit vermiyor

TÜRKİYE 1.'Sİ 'ALFA' UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nde görev yapan polis köpeği 'Alfa' başarısıyla parmak ısırtıyor. Kursunu birincilikle tamamlayarak 2007 yılında göreve başlayan 'Alfa'nın en büyük keyfi su altında serinlemek.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'nde (KEM) düzenlenen eğitimde 1.'nci olarak kursu tamamlayan 'Alfa' Bursa'da bir çok başarılı operasyona imza attı. Eğitmeni Necmettin Ülker tarafından her gün yoğun bir eğitim programına tabi tutulan 'Alfa' tüm hünerlerini sergiliyor. Eğitimde saklanan oyuncağını kısa sürede bularak başarılı bir köpek olduğunu gösteren 'Alfa' göreve her zaman hazır olduğunun mesajını veriyor.

SUYU GÖRÜNCE DAYANAMIYOR

Başarılı polis köpeği 'Alfa'nın en büyük keyfi ise su altında serinlemek. Eğitmeninin tuttuğu hortumun altına hemen yatan 'Alfa' kulübesine girmek istemiyor. 'Belçika kurdu' cinsi olan ve 7 yıl daha görev yapabilecek 'Alfa' bugüne kadar, 100 kilo eroin, 500 kilo esrar, 7 bin 500 adet Ecstasy, 50 kilo baz morfin ve 300 gram kokainin yakalanmasında büyük rol oynadı. 'Alfa' şimdilerde ise kendisine arkadaşa olarak gelen yavru 'Rita' ile günlerini geçiriyor.

TÜRKİYE 1.'Sİ 'ALFA' UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 11:23:05
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 13:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?