3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Alfa'dan 7 kiloluk bingo

ANNESİ VE BABASI CUMHURBAŞKANI'NI KORUYAN ALFA'DAN 7 KİLOLUK BİNGO

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü koruyan Balyoz ve Kiraz isimli Belçika kurdu cinsi köpeklerin 5 yaşındaki yavruları Alfa, Bursa'daki operasyonda 7 kilogram 625 gram uyuşturucuyu kısa sürede bulmayı başardı. Diyarbakır'dan Bursa'ya satmak için getirilen yastık içindeki esrara el konulurken, sorgusu tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Aziz Ç. (37), Şehmuz K. (18). Eyüp A. (29) ve Recep Ç. (59), Diyarbakır'dan temin ettikleri 7 kilo 625 gram esrarı Bursa'ya getirmek istedi. Bu kişilerin Bursa'ya geleceğini öğrenen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği Ekipleri, şehir girişlerinde şahısların bulunduğu aracı takibe aldı. Akşam saatlerinde plakası tespit edilen kamyoneti durduran emniyet güçleri, araçta arama yaptı.

Narkotik köpeği 'Alfa', araçta siyah poşet ve silikon yastık içerisine gizlenen uyuşturucu maddeyi kısa sürede bulmayı başardı. Şahıslar, sorgulamanın ardından, "teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

 

ALFA, UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı'ndaki Köpek Eğitim Merkezi'nde (KEM) düzenlenen eğitimde birinci olarak kursu tamamlayan 2 yaşındaki 'Alfa', Bursa'da birçok başarılı operasyona imza attı. Eğitmeni Necmettin Ülker tarafından her gün yoğun bir eğitim programına tabi tutulan 'Alfa', tüm hünerlerini sergiliyor. Eğitimde saklanan oyuncağını kısa sürede bulan 'Alfa', göreve her zaman hazır olduğunun mesajını veriyor.

 

ANNESİ VE BABASI CUMHURBAŞKANI GÜL'Ü KORUYOR

'Belçika kurdu' cinsi olan Alfa'nın annesi Kiraz ve babası Balyoz, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül çiftini koruyan köpekler arasında. 7 yıl daha görev yapabilecek 'Alfa' bugüne kadar 100 kilo eroin, 500 kilo esrar, 7 bin 500 adet Ecstasy, 50 kilo baz morfin ve 300 gram kokainin ele geçirilmesinde büyük rol oynadı. Her gün çalıştırılan 'Alfa', her eğitimin sonunda oyunla ödüllendiriliyor.

ANNESİ VE BABASI CUMHURBAŞKANI'NI KORUYAN ALFA'DAN 7 KİLOLUK BİNGO
ANNESİ VE BABASI CUMHURBAŞKANI'NI KORUYAN ALFA'DAN 7 KİLOLUK BİNGO
ANNESİ VE BABASI CUMHURBAŞKANI'NI KORUYAN ALFA'DAN 7 KİLOLUK BİNGO
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:25:02
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 13:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?