2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Ali Dinçer hayatını kaybetti

İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi altında bulunan TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, öğlen saatlerinde hayatını kaybetti.

Dinçer’in kardeşi Tahir Dinçer, sabah yaptığı açıklamada zaman zaman kana ihtiyaç duyulduğunu, kardeşinin sağlık durumunda değişiklik olmadığını söylemişti.

Hastane Başhekimi Murat Akal, Dinçer’in sağlık durumuyla ilgili bazı tetkiklerde iyiye gidiş gözlenmesine karşın, bunun bir umut olarak algılanamayacağını söylemişti.

Saat 11.00'de Başbakan Erdoğan, hastaneyi ziyaret ederek ailesinde bilgi almıştı. 

Ali Dinçer, yarın toprağa verilecek

Tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesinde vefat eden TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, yarın Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Dinçer için yarın saat 11.30'da TBMM'de tören düzenlenecek. Daha sonra Dinçer'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bu arada, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Akal da gazetecilere yaptığı açıklamada, Dinçer'in saat 11.50 itibariyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Dinçer'in hastalığı hakkında da bilgi veren Akal, şunları söyledi:

"Lenfoma tedavisi sonrası karaciğer transplantasyonu ameliyatı geçirmiş olan Dinçer'in, bünyesinde normal insanlarda hastalık yapmayacak mikro organizmaların neden olduğu 'septik şok' diye adlandırılan bir tablo gelişti. Buna bağlı çoklu organ yetmezliği ve kanama, pıhtılaşma sistemlerinde meydana gelen bozukluklar nedeniyle kendisini kaybettik."


ajanslar/anka
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 12:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?