4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Ali Rıza Bey' artık yoruldu!

HALİL ERGÜN DİZİLERDEN YORULDU

Türk sinemasının emektar oyuncularından Halil Ergün, televizyon dizilerinden çok yorulduğunu belirterek, sinema projelerine ağırlık vereceğini söyledi.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Sinema Şenliği, birçok ünlü oyuncuya ev sahipliği yaptı. Akpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen şenliğin açılışına katılan Türk sinemasının emektar oyuncusu Halil Ergün, projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türk sinemasının 'Donkişot' gibi olduğunu dile getiren Ergün, "Her zaman Türk sinemasının atılımları olmuştur. Atılımlar yapılır ama kısa sürede kesiliyor. Her yapılan film çok tutacak diye bir şey yok. Son yıllarda sinema yapılması çok

önemli. Sinemaya olan ilgi de önemli. Ben artık çok yoruldum. Televizyon dizileri insanı çok yoruyor. Ama inkarcı olmamak gerekir çünkü bu bir sektör oldu, insanlar ekmek yiyor. Artık sinemada çalışarak bazı projelerde yer almak istiyorum. 10 yıldır televizyon dizisi yaptım. Sinemayı biraz geri plana bıraktım. Artık sinemaya ağırlık vereceğim" dedi.

Bursalı olduğunu ifade eden ve şehre övgüler yağdıran Halil Ergün, "Bursa'nın benim için büyük önemi var. Hayatımdaki ve mesleğimdeki en önemli adımları burada attım. Bursa sinema şehri değil ama tarihi özellikleriyle kültür kenti olabilir. İleride Bursa'da yaşayabilirim. Bursa'nın her sokağında hatıram var" diye konuştu.

Halil Ergün'e gecede bir teşekkür plaketi verilirken, ünlü sanatçı 1994 yapımı 'Yolcu' isimli filmini davetlilerle birlikte izledi. Hayranları, büyük ilgi gösterdikleri ünlü sanatçıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HALİL ERGÜN DİZİLERDEN YORULDU
HALİL ERGÜN DİZİLERDEN YORULDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:45:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 14:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?