5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Ali Tandoğan'dan sevindirici haber

ALİ TANDOĞAN'DAN SEVİNDİRİCİ HABER

Medical Park Antalyaspor maçında bir mücadele sonucu kafatasında çökme oluşan Ali Tandoğan'ın 2 saat süren ameliyatının başarılı geçtiğini belirten Özel Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof Dr.Kaya Aksoy, "Ali Tandoğan'ın kafatasındaki kırık olan kemikleri vidalayarak birleştirdik. Bir hafta içinde antrenmanlara, 4-5 maç sonra da tekrar futboluna dönebilir" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren hastanenin başhekimi Prof Dr. Kaya Aksoy, olayı en başından beri takip ettiklerini belirterek, "Olayı ekranlardan ve çok yakından izleyerek bilgi sahibi olduk. Hastanın sakatlanması kafa kafaya çarpışma neticesinde olmuş, yani bir tarafın sert zemini diğer futbolcunun yumuşak tarafına denk gelmiş. Bir yumurta gibi. Yumurtayı da birbirine vurduğunuz zaman sert olan durur, yumuşak olan kırılır. Bu çökme neticesinde, kırıklar oluşmuş. Kendisinin durumunda aciliyet görmediğimiz için

bir gece orada kalmasına karar verdik. Daha sonra buraya naklini istedik" dedi.

 

"YARIN BİLE TOPA VURABİLİR"

Hastanın Bursa'ya naklinin ardından üç kez filmini çekerek bir şey olup olmadığına baktıklarını kaydeden Prof Dr. Kaya Aksoy, "Daha sonra ameliyata alınmasına karar verdik. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Hiç bir şeyi yok. Bu ameliyat sırasında kafasındaki kırık olan kemikleri vidalayarak birleştirdik.

Kendisi yarından sonra topa bile vursa, bu kırıklarda bir zarar meydana gelmez. Anesteziden, ayıldıktan sonra sadece biraz başının ağrıdığını söyledi. Ama yine de bir süre futbol oynamamasını tavsiye ettik. Kendisi yarın ayağa kalkabilir, yürüyebilir. Hatta sizinle bile konuşabilir. Salı veya Çarşamba günü de taburcu etmeyi düşünüyoruz. Bir hafta içerisinde antrenmanlara başlayabilir, bir ay içerisinde de dört beş maçın ardından da tekrar futboluna dönebilir. Saha içerisinde bir dakikalık şuur kaybı

yaşamış. Kafaya gelen darbeler de her zaman hayati tehlike vardır. Fakat gol olduktan sonra, sakatlanma olduktan sonra hakemin golü vermeyip önce saha kenarındaki doktorları çağırması, doktorların hemen sakatlık olayını anlayıp sağlık görevlilerini çağırmasını taktirle karşılıyorum" diye konuştu.

 

MASKE TAKILACAK

Prof Kaya Aksoy, bir soru üzerine, "Futbolcu olduğu için havadan gelen toplara kafasıyla vurmak isteyecektir. Bunun için doktorlara kendilerine uygun maske yapılmasını önerdik. Maske takılacak. Belirli süre maskeyle oynayacak" cevabını verdi.

Kaya Aksoy, "Bundan sonra kafa toplarına çıkarken psikolojik olarak etkilenir mi" sorusuna ise, "Tabi ki etkiler, bunu zaman gösterecek. Bu konuda bize de görev düşüyor. Biz kendisiyle konuşup, sakatlanma anını, kafatasının nasıl çöktüğünü ve daha sonra yapılan müdahaleyi anlatacağız. Bu şekilde psikolojik etkilenmeyi ortadan kaldıracağız" şeklinde cevap verdi.

ALİ TANDOĞAN'DAN SEVİNDİRİCİ HABER
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2010 Pazar 20:23:03
Güncelleme :7 Kasım 2010 Pazar 22:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?