2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Alkollü babadan 'namus' cinayeti

Bursa'da, kızını rahatsız ettiği gerekçesiyle bir gencin evini basan alkollü baba, olaydan habersiz gürültüyü duyup camdan bakan Bulgaristan uyruklu bir gencin ölümüne sebep oldu. Kızıyla birlikte gözaltına alınan katil zanlısı, emniyete girişinde basın mensuplarına küfür edip saldırdı. 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, olay dün gece merkez Osmangazi İlçesi Başaran Mahallesi Akıncı Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, A.T. (19), uzun süredir aşık olduğu S.Ç.'den (17) karşılık göremedi. Sürekli olarak A.T. tarafından takip edildiğini iddia eden genç kız, durumu babası Mustafa Ç.'ye (39) anlattı. 

Öfkelenen alkollü baba, yanına pompalı tüfek alarak A.T.'nin evini bastı. Kızıyla birlikte geldiği Başaran Mahallesi'nde pompalı tüfekle 4 el ateş eden Mustafa Ç, o esnada sokaktaki gürültüyü duyup camdan bakan Bulgaristan uyruklu Nikolay Yordanov'u (23) başından vurdu. Olayla ilgisi olmadığı halde ağır yaralanan işsiz genç, 112 ambulansıyla kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Genç kıza aşık olan A.T. ise olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. 

Polis, olaydan sonra otomobille kaçan zanlı ve kızını, görgü tanıklarının verdiği plaka bilgisi doğrultusunda çok geçmeden gözaltına aldı. Alkollü Mustafa Ç, kendisini görüntülemek isteyen gazetecilere küfür edip saldırdı. Olayda yara almadan kurtulan A.T. ise sabah polis tarafından ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Olayla ilgisi olmadığı halde kurşunlara hedef olarak ölen Bulgaristan uyruklu gencin annesi Meryem Kahraman (45) ve otomobiline kurşun isabet eden Nejat A.'nın müşteki olarak ifadesine başvuruldu. Gözaltındaki baba ve kızının ise bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 13:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?