4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Altepe, Marmara'nın da başkanı


Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe seçildi.

Türkiye nüfusunun dörtte birinin yaşadığı Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin bilgi paylaşımı için 33 yıl önce kurulan Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’nin 2009 yılı 1. olağan toplantısı, İstanbul'da Radisson Otel’de 214 üyenin temsilcisinin iştirakiyle yapıldı. Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş, ülkelerarası ilişkiler açısından birliğin önemine dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Atina ile kardeş şehir anlaşmasını yapmasının ardından Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğun arttığını ifade eden Topbaş, “Bu tür iş birlikleri barışa da katkı sağlıyor. Çünkü yerel kuruluşlar halkı temsil ediyor. Mahalli yönetimler adeta halka rağmen adım atamazlar. Dünyada artık ülkeler değil, kentler yarışıyor. Birleşmiş Milletlerdeki gözlemcilik sıfatını bu birlik alacaktır. Dünyaya en yakın temasta bu birlikler aracılığı ile oluyor. Bundan dolayı üzerimizde büyük bir sorumluluk var. 5 yıldır birlik başkanlığını onurla yaptım. Yeni dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na aday olacağım için Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanlığı’na aday olmayacağım. Ama her zaman birlikte olacağız” diye konuştu.

Toplantıda gizli oyla yapılan seçimde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi. Altepe 248 oy alırken, diğer adaylara 14 oy çıktı. Altepe’yi ilk olarak görevi devraldığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tebrik etti. Birliğin diğer üyeleri de Başkan Altepe’ye tebrik ederek, başarılar diledi.

Başkan Altepe, kendisine gösterilen teveccühten dolayı birlik üyelerine teşekkür etti.Türkiye’nin üretim merkezi olan Marmara’yı kapsayan Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’nin yapacağı çalışmalarla bu bölgedeki şehirlerin kalkınmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Böylesine önemli bir birliğin başkanlığa seçilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden Altepe, “Şehirleri emanet olarak alıyoruz, gerçek sahipleri olan yeni nesillerimize de en iyi şekilde bırakmalıyız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da birliğin Türkiye’de örnek olmasını sağlayacağız. Şehirlerimize vizyon kazandıracağız. Şehirlerin vizyon kazanması, kalkınması ülkemizin kalkınmasıdır. Bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Toplantıda, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’nin 1. başkanvekilliğine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2. başkanvekilliğine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan seçildi. Murat Aydın, Selim Yağcı, Hasan Akgün, İsmail Ok, Özgen Keskin, Nevzat Doğan ve Emin Halebak da birlik encümen üyeliklerine seçildi.

Toplantıya Kıbrıs, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova ve Makedonya Belediyeler Birliği’nin başkan ve temsilcileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 18:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?