6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Altepe Çamlıca'da dert dinledi

BÜYÜKŞEHİR DERTLERE MERHEM OLUYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin her köşesinde vatandaşların sıkıntılarını bizzat dinleyip, dertlerine merhem olmaya çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Nilüfer İlçesi'ne bağlı Çamlıca Mahallesi'ni ziyaret etti. Çamlıca Kafe'de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altepe ve Bakan Çelik, öncelikle mahallelinin meselelerini dinledi. İmar meselesinin çözülememesi yüzünden yıllardır oturdukları evlerin tapularını alamadıklarını belirten Çamlıca sakinleri, bazı yolların asfaltsız olduğunu belirten, bazı sokakların ise hala aydınlatmasının olmadığından yakındı.

Çamlıca sakinlerinin şikayetlerini not alan Başkan Altepe, "Her zaman halkımızla iç içe olmaya çalışıyoruz. Dert nerede biz oradayız. Bizim tek amacımız dertlere merhem olmak. Sıkıntıları ilk ağızdan dinliyor, yerinde görüp inceliyoruz. Bizim görevimiz çözülemeyen sorunları çözmek. Burada Çamlıca Mahallesi'nin de sıkıntılarını dinledik. Özellikle asfaltsız yollarla ilgili çalışmaları hemen başlatıyoruz. Kısa ve uzun vadede yapılacak işler var. Kısa vadede çözülebilecekleri hemen başlatacağız. Ancak tapu meselesi uzun vadeli bir çalışma gerektiriyor. Çünkü burada planları ilçe belediyeleri yapıyor. İlçe belediyesiyle gerekli çalışmaları yapıp bu meseleyi çözüme kavuşturacağız" dedi.

Başkan Altepe, mahalle sakinlerinin akşam 20.00'dan sonra şehir merkezine ulaşım için otobüs bulamamaktan yakınmaları üzerine şunları söyledi:

"İlk 3 yıl için raylı sistem çalışmalarına 600 milyon TL ayırdık. BursaRay, Görükle, Mudanya ve Kestel hatlarıyla ilgili çalışmalar devam ederken, mahalle içlerinden istasyonlara besleme hatlar yapacağız. Böylelikle şehir içine ulaşım sorunu ortadan kalkmış olacak."

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Çamlıca Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, gerek merkezi, gerek yerel yönetimler olarak vatandaşların dertleriyle dertlendiklerini söyledi. Son dönemde Türkiye'nin yurtdışında büyük problemlerle karşılaştığını dile getiren Bakan Çelik, "Biz geniş bir coğrafyada yaşayan büyük bir milletiz. Yurtdışında yaşayan 5 milyon Türk var. Biz onların sorunlarıyla da mücadele ediyoruz. Bütün bu meselelerle uğraşırken, Çamlıca'yı da ihmal etmiyoruz. Ülkede terör var deyip Çamlıca'nın problemlerinin ötelemiyoruz. Burada dile getirilen tapu sorununda vatandaşın hiçbir ihmali yok. Bu yapıların hiçbiri yeni değil. 1990'lı yıllarda vatandaşlarımız buralara yerleşmişler. Gönül arzu ederdi ki halkımız bu evleri kendilerine göre yapmayıp, yöneticiler onlara yol gösterseydi. Ama ne yazık ki geçmiş dönemlerde yapılan sen ben kavgası, oy avcılığı hem Bursa'yı hem Türkiye'ye mahvetti. Ancak Nilüfer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi kol kola girip bu sıkıntıyı çözmeli. Burada ev sahiplerini görmezden gelemeyiz. Çünkü plan sorunu aşılmazsa ne altyapı ne üstyapı meselesi aşılabilir. Dayanışma içerisinde tüm sıkıntıları gidereceğiz" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR DERTLERE MERHEM OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 16:41:03
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 18:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?