6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Altepe hesap verdi

BAŞKAN ALTEPE HESAP VERDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 yıllık icraatlarını anlattı. Şehirde büyük projeleri takip etmenin yanı sıra, vatandaşın mahallerindeki küçük taleplerini de yerine getirme gayretinde olduklarını belirten Altepe, 7 merkez ilçede bin civarında projenin hayata geçirilmesi için belediye bütçesi, şirket imkanları ile kentin dinamiklerini devreye soktuklarını söyledi.

Başkan Recep Altepe, görevdeki birinci yılını Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde basın mensuplarına anlattı. Şeffaf ihaleler, ranta yönelik kazanımların belediye lehine kullanılması gibi konularda büyük hassasiyet sergilediklerini bildiren Başkan Altepe, "Bir tane akaryakıt istasyonu ruhsatı vermedik. Büfe ruhsatı dağıtmadık. Yunuseli yakınlarındaki arsamızı akaryakıt istasyonu ruhsatı ile gerçek değerini bularak satacağız. Atıl duran arsalarımızı, şehrin ihtiyacı olan otel gibi konulara yönlendirip, kazandığımız rant ile yüksek değerden sattık. İzmir Yolu'nda bir arsamıza müşteri çıktı. Buranın parası ile Yıldırım'da Baruthane caddesinin genişletilmesi için gerekli kamulaştırmayı sağlayacağız. 245 tanesi tarihi mirasın korunması projesi olmak üzere bin civarında proje ile 7 ilçede adım atmadık yer bırakmıyoruz. Büyük projelerinde takibini Ankara'da tek parti iktidarının gücünü kullanarak yürütüyoruz"dedi

 

"STAD VELEDROM'A YAPILACAK"

 

Yeni stadyumun Veledrom'a yapılacağını ifade eden Recep Altepe, " Başta yerinde yapılmasını istiyorduk. Ancak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün 2 yılda kapalı spor salonunu yapamayacak olması, projede Kültürpark'ın yarısına kadar girilecek olması ve başka sıkıntılar Veledrom alternatifinin daha pratik olduğunu gösterdi. Bursa'nın iki stadyumu olacak. Veledrom'da etrafı Kültürpark gibi rekreasyon alanı olan, civardaki semtlerde otopark alanları oluşturulmuş, hatta askeriye ait arsalarında projeye dahil edilebileceği bir şekilde, gece gündüz durmadan çalışılarak 2 yılda tamamlanacak. Bu stadyum inşaatında kentin dinamikleri gücünü ortaya koyacak. Bir tribün inşaatını Renault üstleniyor. Bu stadyumu Bursa yapacak güçtedir" diye konuştu.

 

"YENİ TELEFERİKE KAZMA MAYIS'TA VURULACAK"

 

Oteller Bölgesi'ne kadar gondol modeli ile inşa edilecek Teleferik Projesi'ne Mayıs ayında ilk kazmanın vurulacağını ve saatte 10 katı daha fazla yolcu taşıyacak sistemin 2-3 yıl içerisinde devreye alınacağını anlatan Altepe, "Dişli tren konusunda da İsviçre'nin dünyaca ünlü bir firması projelerini hazırlıyor. Kaplıkaya'dan Çobankaya üzerinden otellere ulaşacak 12 kilometrelik bu hatta da yatırımcı bulunacağına inanıyorum. Alpler başta olmak üzere bütün dünyaca ünlü kış kayak merkezlerine ulaşım dişli trenlerle oluyor. Bursa'da kendi vagon imalatımız ile alakalı bilgisayar ortamındaki bütün testler olumlu neticelendi. Protip üretimi yakında gerçekleştirilecek. Kendi vagonlarımızı kullanacağımız gibi, Türkiye'deki raylı sistemlerin vagon ihtiyacını da Bursa müteşebbisleri karşılayacak. Ardından Kent Meydanı Heykel arasında çalışacak rayların imalatını gerçekleştireceğiz. Toplu ulaşımı kullanacağız. İstanbul Teknik Üniversitesi Bursa'nın ulaşım anayasasını hazırlıyor. Dönüşümü gerçekleştireceğiz, şehir merkezinde ulaşım tramvay ve raylı sistem ile modern Avrupa şehirlerinde olduğu gibi yapılacak. Bursa'ya 30 metrelik yeni yollar açıyoruz. Ankara Yolu'nun altında Acemlerden başlayıp Yalova Yolu'na kadar gelecek ardından Doğu tarafına da geçip Otasansit'e gidecek yeni bir yol açılması için 700 bina kamulaştırılacak. Bu sene yaz sonunda batı etabını bu yolun açmayı hedefliyoruz. Mudanya Yolunda Geçit-Minareliçavuş-Özlüce arasında açılacak yeni bir bulvarla sanayi bölgelerindeki tırların kolayca çevre yoluna geçişleri sağlanacak" diye konuştu.

 

"10 BÖLGEDE KÜÇÜK KÖPRÜLERİ BÜYÜTÜYORUZ"

 

Samanlı, Özlüce, Alattin, Gölyazı gibi 10 bölgede şehir içindeki küçük köprüleri büyüttüklerini kaydeden Başkan Altepe, "Gürsu Kavşağından sonra, Mudanya Yolu Korupark Kavşağını, Yakın Çevre Yolu üzerinde Demirtaş Çöplüğü Kavşağını, Özlüce Kavşağını, Bademli kavşaklarının inşaatlarını da peş peşe başlatacağız. Uludağ eteklerindeki Güney İmar Yolunun projesi bitiyor. Gerekli izinlerin alınması ile inşaasına önümüzdeki yıl başlayacağız. Dikey yollarda açıyoruz. Tayyareci Mehmet Ali caddesine çıkan Barutluk Caddesini genişletiyoruz. Teleferik'e ulaşımı kolaylaştıracak Devrengeç'e direk bağlantıyı yaptık, devamını da büyütüp Teleferik meydanındaki alana ulaşımı rahatlatacağız. Bir yılda 116 kilometre yol yaptık. 255 bin ton asfalt döktük. Bıçakçılar Çarşısı'ndaki açık otopark Burbak şirketimiz tarafından üst katı çarşı olmak üzere katlı otopark haline getirilecek. Gemlik ve Mudanya'dan Armutlu'ya tarifeli körfez seferlerimiz Mayıs ayında başlıyor. Yunuseli Havalanı bu yıl Askeri Hava Lisesi'nin de desteği ile ulaşıma açılacak. Özel ve orta ölçekli yolcu uçakları inebilecek. Sıcak Su ve Yalova Yolu Kentsel dönüşüm çalışmaları hareketlenecek. İntam için plan değişikliği yapıldı, dönüşmesi yeni yatırımcı aranıyor. Gökdere Vadisi'nde yatırımcı ararken, bir taraftanda fen bilimleri müzesi ile gök bilimleri gösteri merkezi inşasına büyükşehir olarak biz başlıyoruz. 12 derede ıslah çalışmalarını BUSKİ başladı. Dikkaldırım'da Mihraplı cami batısında dere ıslah çalışmasından sonra DSİ den alacağımız alanı kent parkı yapacağız. Kültürpark'ta Altınceylan yanında yeni bir nikah sarayı kompleksi inşaatına başlıyoruz" diye konuştu.

 

"BURSA, DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERE ÖRNEK"

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakleri ile birlikte yıllık 500 milyonluk bir bütçeye sahip olduğunu belirten Altepe, "Personel maliyetleri bütçenin yüzde 12' sini oluşturuyor. Bu Türkiye'de imrenilecek bir orandır. 130 yeni mühendis ve 50 itfaiyeci alıyoruz. Ancak vergi, sigorta, gecikmiş kredi borcumuz bulunmuyor. 125 milyon lira borç ödedik, 65 milyon lira yeni kredi aldık. Halen 60 milyon lira kredi alma hakkımız bulunuyor. Rüyamızda dahi proje çiziyoruz. Yeni projeleri kent dinamiklerinin de katılımı ile hayata bu bütçe ile geçirebiliriz" dedi.

Projelerin çokluğunun ve ilçelerdeki detaylı işlerle neden ilçe belediyelerinin ilgilenmediğinin sorulması üzerine Altepe, "Biz vatandaşın talebini ilçe belediyemize yazılı olarak bildiriyoruz. Onların programında yer almıyorsa, büyükşehir olarak bu hizmeti götürmeye uğraşıyoruz" cevabını verdi.

BAŞKAN ALTEPE HESAP VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 13:50:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 14:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?