4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Altepe koltuğunu miniklere kaptırdı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden ilköğretim ve anaokulu öğrencileri, tarihi ve yeşili ile daha yaşanabilir bir şehir istediklerini belirtti.

Öğrenciler, birkaç dakikalığına da olsa oturdukları başkanlık koltuğundan bu konuda çalışma yapılması için talimat verdi.
İlk olarak Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu’nu kabul eden Başkan Altepe, koltuğunu 5 sınıf öğrencisi Betül Değirmenci’yi devretti. 23 Nisan’ın Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği tek ve en büyük bayram olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Aslından tüm çalışmalarımızı onlara daha aydınlık bir gelecek bir bırakmak için yapıyoruz. Bugün de kendilerine nasıl gelecek istediklerini yönetime geçerek gösterdiler. Bizim amacımız bilinçli özellikle çevre konusunda duyarlı bir nesil yetiştirmek. Bunun için çocuklardan, büyüklere örnek olarak çevre gönüllüleri oluşturmak istiyoruz” dedi.

23 Nisan Başkanı Betül Değirmenci ise ilk olarak Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’yı arayarak sudaki kireç oranı hakkında bilgi aldı. Ayrıca Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’i de arayan çocuk başkan Değirmenci, raylı sistem hakkında bilgi alırken, yeşil Bursa isminin unutulmaması için yeşil alanların çoğaltılmasını, Güvenli Kent Bursa Projesi’nin hayata geçirilmesini, çarpık kentleşmenin önüne geçilmesini, kültürel, sportif ve kamp alanlarının artırılmasını istedi.

İlköğretim okulu öğrencilerinin ardından Başkan’ın konukları daha da minikler anaokulu öğrencileri oldu. Sırayla Başkan Altepe’nin makam koltuğuna oturan Ayten Bozkaya Anaokulu öğrencilerinden Gökay Mutlu, oturduğu koltuğun döndüğünü görünce kendini oyuna kaptırdı. Makam koltuğuyla masanın bir ucundan diğerine gezinerek, dönen Mutlu, arkadaşları Buse Yılmaz ve Betül Vatansever gibi çocuk parkları ve yüzme havuzlarının artmasını, yeşil alanların ise korunmasını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hedeflerinin Bursa’yı geçmişin mirası, geleceğinde emaneti olarak gördüklerini söyledi. Altepe, hem tarihi mirasın korunarak yaşatılması hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Bursa bırakmak için göreve talip olduklarını ifade ederken, çocuklara 23 Nisan’ı bayram olarak armağan eden Atatürk ‘ün emanetine sahip çıkmalarını istedi. Başkan Altepe, Bursalıların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?