4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Altepe ve Dündar pilav gününde

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yiğitali Köyü’nde düzenlenen geleneksel pilav gününe katıldı.

Uludağ Yolu üzerindeki Yiğitali Köyü’nde bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen pilav günü, yerel yöneticileri Yiğitali halkı ile bir araya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Başkanı Danışmanı Semih Pala ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ile birlikte geldiği pilav gününe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı.

Yiğitali halkının sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Altepe, köylülerle tek tek sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Yiğitali Köyü Muhtarı Sadık Yıldız, Bursa’nın güzide köylerinden olan Yiğitali’de geleneksel olarak düzenlenen pilav gününün halkı kaynaştırdığını söyledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve elini sıkmak için adeta birbirleriyle yarıştığı Başkan Altepe de Yiğitali halkı ile anlamlı bir günde bir araya gelmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Altepe, “Köylerde düzenlenen bu tür dedeler, pilav günleri, vatandaşların, halkın kaynaştığı, dostlukların pekiştiği özel günlerdendir. Dostluğun, samimiyetin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bugün bizler de halkımızın yanındayız. Bu güzelliğe şahit olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 14:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?