3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Altepe'de kılıçlar çekildi

  AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Şahin ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli'yi seçim süresince ilk kez eleştirdi.


Hüdavendigar Kapalı Pazaryeri açılışında konuşan AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, "Bursa deneme tahtası değil, Bursa belediyeciliğin öğrenileceği yer hiç değil. Proje üretemezseniz belediye başkanlığı yapamazsınız" dedi.
DP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Şahin'in "Bizim en büyük projemiz hanlar bölgesini ayağa kaldırmak" sözlerini hatırlatan Altepe, " Biz de buradan günaydın diyoruz. Tarihi Kentler Birliği'ni Bursa kurdu. Siz bunu ilk ayda Bursa'nın dışına verdiniz. Bu Bursa'ya yakışmadı. İnşallah biz bunu en kısa zamanda Bursa olarak geri alacağız. Siz Tarihi Kentler Birliği Başkanı iken dünyaya buradan mesajlar verirken Bursa'nın ecdadın kurduğu bir şehirde yaşıyorken bunun kıymetini bilmediniz. "Biz bu başkanlığı istemiyoruz. Bizim repertuarımızda yok" dediniz. Osmangazi Belediyesi olarak bu iş ayağa kaldırılınca, dünya çapında ses getirince ve Bursa turizm kenti olma yolunda büyük bir mesafe kat edince artık diyorsunuz ki birinci projemiz tarihi projelerdir. Tebrik ediyoruz ve gerçekten onurlanıyoruz. Her konuda olduğumuz gibi bu konuda da dünyadaki yöneticilerden sonra Bursa'daki yöneticiler de bizim çizgimize geldi. Bu konuda ne kadar gurur duysak azdır."dedi.

"HER KONUDA HAKLI ÇIKTIK"

Hal Binası ve Atatürk Stadyumu'nun yerine alışveriş merkezleri projelerinin yapıldığını iddia eden Altepe " Bunlara arkadaşlarımızla birlikte karşı çıktığımız zaman bizlere fitneci diyorlardı. Ama şimdi oraya park yapıyordum diye onurlanıyor. Keşke ilk günlerde bu çizgilerde olsaydınız. Bizim sizleri getirmek istediğimiz çizgilere ilk günden gelseydiniz. Şimdi onurlanarak deniliyorki; stadyum yerinde yapılacak. Ama o zaman niye bizle kavga ettiniz. Bunun yerine alışveriş merkezi yapmak için niye bizi bu kadar üzdünüz? 4-5 ay öncesine kadar oranın planı alışveriş merkeziydi . Madem stat yapacaktın niye bunu 5 ay öncesine kadar beklettin. Şimdi mi aklınıza geldi? Bursa deneme tahtası değildir. Bursa belediyeciliğin öğrenileceği yerler değildir. Lütfen bu işi bilenler yapsın. Bu işi anlayanlar yapsın. Bursa'ya zaman kaybettirmeyelim. Hiç olmadı bunları söylemeyin ayıp oluyor. Bursa hizmet bekliyor, proje bekliyor. 5 ay önce söylediğinizin bugün tersini söylüyorsunuz. Demek ki belediyeciliği yeni yeni kavrıyorsunuz. Bursa'yı yeni yeni tanıyorsunuz. Seçim olmasaydı daha farkına varacağınız da yoktu. İyiki seçim geldi de halkımızın görüşlerini öğrendiniz. Onun çizgisine de geldiniz ama iş işten geçti. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Artık ne uydurursanız az. Çünkü sizin tavırlarınız hep belliydi. Ne dediysek doğru çıktı. Ne yaptıysak doğru çıktı. Ama şimdi bizim o mücadelesini verdiğimiz konuların bayraktarı sanki kendileriymiş gibi meydanlarda konuşuyorlar. Gerçekten biraz yüzleri olsa bunları konuşmazlar. Osmangazi'de yaptığımız hizmetleri, tüm ilçelerde gerçekleştireceğiz."diye konuştu.

KALELİ'YE YÜKLENDİ

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli'yi de eleştiren Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, "Projesi olmayan belediye başkanlığı yapmasın" dedi.
Belediye ve Yerel Yönetimlerin en güzel projeleri çizerek halkın karşısına çıkması gerektiğini söyleyen Altepe, " Belediye başkanlığı projesi olmayanın işi değildir. Arkadaşlarımız Belediye başkanlığı için yola çıkarken belediye başkanlığı felsefe işi, yönetim felsefesi işi, şehri halkımız ile birlikte yöneteceğiz" diyorlar. Tamam şehri halkla yöneteceksin ama ortaya güzel projeleri bizler koyacağız. Belediye koyacak. Halkımız da sadece bunun içinden seçecek ve karar verecek. Belediyeler proje üretecek. Belediye başkanları fikir üretecek. Burası başkanlık, liderlik, üretme yeri, halk size proje üretmez. Halk sadece seçmenize yardımcı olur. Katkı koyar. Belediye başkanlığı o kadar hafif bir iş değil. Bu kadar hafife ve basite almayın. Proje üretemezseniz Belediye Başkanlığı yapamazsınız. Dönem bittiğinde size ne yaptınız diye sorarlar. Bir ilçe belediyesi adını dünyaya duyurduysa projeleriyle duyurdu Biz bine yakın proje ürettik. Bu Bursa'nın gururudur" dedi.
Projeleri belediye başkanı olmadan önce hazırlayın döneminde hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Altepe, 'Belediye Başkanına yakışan belediye başkanlığı döneminin sonunda yaptıkları hizmetleri anlatmaktır. İnşallah bundan sonra bu hizmetleri de Büyükşehir'le el birliğiyle yapacağız."şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 17:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?