4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Altepe'den Balkan göçmenlerine destek

Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Nilüfer Belediye Başkanı Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer'in seçim çalışmalarına dün akşam da destek verdi.

Her gittiği yerde vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Altepe, seçim çalışmalarını Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek sürdürdü. Dernek binasında Başkan Şuayip Toprak tarafından karşılanan Altepe, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, Bursa'nın bir balkan şehri olduğuna dikkat çekti.

Balkanlar'dan Bursa'ya gelen insanların aynı fikir aynı düşünce ve benzer kültürlere sahip olduğunu belirten Altepe, "Biz birbirimizi tanıyan beraber yaşamasını bilen insanlarız. Biz yerel yöneticiler olarak Balkan göçmenlerimizin sıkıntılarını yakından biliyoruz. Dernek olarak sizlerin bu sıkıntıları çözmek için yaptığınız biliyor ve hepinize teşekkür ediyorum. Sizler fedakar ve idealist insanlarsınız. Sıkıntılarınızı hep birlikte çözmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Balkanlar'a yaşayan Türkleri Osmangazi Belediyesi olarak hiçbir zaman yanlız bırakmadıklarını söyleyen Altepe, "Osmangazi'nin yüzde 60'lık nüfusu Rumeli ve Balkan göçmeni. Bu yüzden oralarla irtibatımızı hiç kopartamadık. Kültürümüzden vazgeçmedik. Bundan sonraki dönemde bu ilişkilerimiz daha da artacak. Oralarda yaşayan insanları hiçbir zaman unutmayacağız" diye konuştu.

Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şuayip Toprak ise, 1988 yılında kurulan dernek sayesinde Balkan göçmenlerinin sahip çıkılmasının hedeflendiğini söyledi

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 16:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?