6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Altepe’den Merinos müjdesi

ALTEPE’DEN MERİNOS MÜJDESİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanlığını yürüttüğü Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) encümen heyeti toplantısı İstanbul’da yapıldı. Toplantıda, Marmara Belediyeler Birliği 2010 yılı 1. olağan genel kurulunun nisan ayı sonunda Bursa’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılmasına karar verildi.

Başkan Altepe’nin başkanlığında Eminönü’ndeki MBB merkez binasında bir araya gelen encümen heyetinin toplantısına, MBB Başkanvekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da katıldı. Altepe’nin, nisan ayı sonunda yapılacak kongrenin, Bursa’da inşaatı tamamlanmak üzere olan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde salonun açılış programıyla birlikte yapılması yönündeki teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Bursa’daki çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Başkan Altepe, “Bursa’yı sanatın ve kültürün merkezi yapmak istiyoruz. Bu misyonumuza yakışır bir kültür merkezini Bursa’ya kazandırıyoruz. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılışını, MBB genel kurulu ile birlikte yapacağız” dedi.

Altepe, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile ‘Avrupa Birliği Müktesebatı ve Türkiye’de Yerel Yönetimler’ konusunda bilgilendirme yapacak olan Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın da açılışa katılacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda, 2010 yılı Ekim ayında İstanbul’da yapılması kesinleşen Asya Belediye Başkanları Zirvesi’nin yeri, yaz döneminde yapılacak eğitim seminerlerinin konuları ve belediyelerden gelen eğitim talepleri, mayıs ayında Mısır, İran ve Brezilya’ya yapılacak teknik toplantılar ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Marmara Belediyeler Birliği’nin üyeliği konuları da görüşüldü. Toplantı, çevre konusundaki çalışmaları taçlandırmak için Marmara Belediyeler Birliği’ne üye belediyeler için ‘ağaç dikme kampanyası’ yapılması kararıyla sona erdi. Karara göre, birlik üyesi büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyesinin ve belediye başkanlarının adlarının yer aldığı 236 fidanı dikilecek ve Marmara Bölgesi’nin haritasına göre peyzaj çalışması yapılacak alan ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 15:02:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 17:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?