3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Altepe'ye Mamuşa'da yoğun ilgi

Osmangazi Belediyesi tarafından kardeş şehir Mamuşa'ya yaptırılan Belediye Hizmet Binası'nın açılışı Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bursa Valisi Şehabettin Harput ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile bölge halkının katıldığı törenle açıldı. Mamuşalılar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Recep Altepe'yi, "Balkanların Belediye Başkanı" ilan ettiler.

Açılışta konuşan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Altepe'nin yalnızca Bursa'nın değil tüm Balkanların belediye başkanı olduğunu söylerken, halk açılış törenine katılan Altepe'yi alkış yağmuruna tuttu. Açılışa katılan Dışişleri Bakanı Ali Babacan ise Osmangazi Belediyesi'nin Balkanlarda Türkiye adına gurur verici çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, Başkan Altepe'yi tebrik etti.

Osmangazi Belediyesi, 18 Nisan 2007'de Kosova'nın Mamuşa Belediyesi ile kardeş şehir oldu. Karşılıklı yürütülen ikili ilişkiler, kültürel boyutta pek çok projenin geliştirilip hayata geçirilmesini sağladı. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe açılış konuşmasında "Biz projelerimizi kültürel etkinliklerin de ötesine taşıyıp, somut eserler ortaya koymak amacıyla hazırladık. Yapılan etkinlikler unutulabilir ama Mamuşa'ya kazandırdığımız hizmet binası hiçbir zaman unutulmayacak" dedi.

Türkiye İktisadi Kalkınma Ajansı (TİKA) aracılığıyla inşa ettirilen Belediye Hizmet Binası, 830 metrekare kullanım alanına sahip. 310 metrekare olan zemin katta 4 adet müdürlük binası, vezne, başkanlık girişi, teknik oda, bay-bayan wc ve bekleme salonu yer alıyor.

Binanın 355 metrekarelik birinci katında ise meclis salonu, başkanlık, icra müdürlüğü, 2 adet başkan yardımcısı odası, tedarik hizmetleri, mutfak ile bay-bayan wc bulunuyor. Binanın ikinci katı 165 metrekare. Bu katta bir adet toplantı salonu ve 2 odalı bir misafirhane yer alıyor. Osmangazi Belediyesi, Kosova Mamuşa Belediyesi'ne ayrıca 4 adet otobüs durağı, bir adet ilaçlama makinesi, çöp konteynırları ve oturma bankları gönderdi.

Törene Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Yerel Yönetimler Bakanı Sadri Ferhati, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Makedonya Üsküp'ün Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti, Kosovalı belediye başkanları, başta Üsküp olmak üzere çevre ülkelerden sivil toplum örgütü temsilcileri ve Dışişleri Bakanı Babacan'ın heyetinde yer alan iş adamları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?