3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Altepe'ye saldırıya 5 hafta hapis

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NA YUMRUKLU SALDIRIYA 1 AY HAPİS

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yumruklu saldırıda bulunmak isterken korumalar tarafından etkisiz hale getirilen tekvando antrenörü, 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın cezasını sabıkasız oluşu sebebiyle erteledi.

1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, "kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 1 yıla kadar hapsi istenen Mehmet G. (43), son kez hakim karşısına çıktı. 3 Ağustos 2010 tarihinde Merinos Parkı'nda düzenlenen bir basın toplantısı sonrası, kendisini işe almadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yumruklu saldırıda bulunmakla suçlanan sanık, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Mahkeme tutuksuz sanık Mehmet G.'yi, "basit yaralamaya teşebbüs" suçundan önce 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmadaki iyi hali ve suçun teşebbüste kalmasını dikkate alan mahkeme, cezayı 1 ay 7 güne indirdi. Sanığın daha önce herhangi bir mahkumiyetinin bulunmayışını göz önüne alarak yeniden bu suçu işlemeyeceğine kanaat getiren hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 5 yıl boyunca denetime tabi tutulacak olan sanık, bu süre içinde bir suça karışırsa verilen hapis cezasını

yatmak için cezaevine girecek.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NA YUMRUKLU SALDIRIYA 1 AY HAPİS
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NA YUMRUKLU SALDIRIYA 1 AY HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2011 Çarşamba 12:42:02
Güncelleme :27 Temmuz 2011 Çarşamba 19:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?