6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Alternatif yollar trafiği rahatlatacak

BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIM AĞINA YENİ BİR YOL DAHA EKLİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir yandan raylı sistem ve tramvay projeleriyle trafik meselesine çözüm üretirken, diğer taraftan yeni alternatif yollar açıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Özlüce ile Geçit'i, Minareli Çavuş üzerinden bir birine bağlamak için yeni açılan yolda incelemelerde bulundu. Altepe, bu yol ile sanayi bölgelerinden çıkan ağır tonajlı araçların kent merkezine girmeden çevre yoluna ulaşabileceklerini kaydetti. 500 metrelik kısmında kazı ve dolgu çalışmalarının devam ettiği yolun Özlüce kavşağı ile Geçit kavşağını bir birine bağlayacağını belirten Başkan Altepe, bu sayede trafik yükünün önemli ölçüde azalacağını vurguladı. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Pilot Sanayi'den çıkan ağır tonajlı araçların çevre yoluna bağlanmaları için alternatif bir güzergah oluşturduklarını dile getiren Başkan Altepe, bu sayede kamyon ve tırların BESAŞ kavşağını kullanmalarına gerek kalmayıp trafik sıkışıklığının ortadan kalkacağını kaydetti.

Yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğundaki yolun 2 gidiş 2 geliş şeklinde olacağını ve tamamen belediye imkanlarıyla yapıldığını anlatan Altepe, Bursaray-Emek hattı çalışmaları kapsamında Emek kavşağında düzenleme çalışmalarının da kısa zamanda başlayacağını söyledi. Her köşesine ulaşılabilir bir kent hedefi doğrultusunda ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Altepe, "Şehrin her köşesinde ulaşım yatırımlarımız sürüyor. Yeni açtığımız bu yol da özellikle sanayi bölgelerine yük getiren ya da sanayi bölgelerinden dışarıya yük taşıyan ağır tonajlı araçların çevre yoluna rahatlıkla ulaşmaları açısından büyük önem taşıyor" dedi.

BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIM AĞINA YENİ BİR YOL DAHA EKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:26:02
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 11:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?