6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Altın çocuklar ödüllendirildi

BURSA’NIN ALTIN ÇOCUKLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalarda Bursa'ya birçok şampiyonluk kazandıran ilköğretim okulu öğrencileri törenle ödüllendirildi.

Geçtiğimiz eğitim döneminde 15 farklı branşta ulusal ve uluslararası müsabakalarda Bursa’yı temsil eden ilköğretim okulu öğrencileri, kente 174 birincilik getirdi. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bursa’ya derece getiren öğrencileri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen törenle ödüllendirdi. Törene Bursa Vali vekili Ahmet Hamdi Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Cengiz Karacabey, bürokratlar, okul müdürleri, öğretmenler ve derece alan sporcu öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe törende yaptığı konuşmada, vizyon sahibi, idealist, sağlıklı ve sporcu bir nesil yetişmesi için büyük çaba harcadıklarını söyledi. Bir sanayi ve tarih kenti olan Bursa’nın sahip olduğu tüm potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini dile getiren Başkan Altepe, “Spor denilince de ilk olarak akla Bursa’nın gelmesini istiyoruz. Spor demek futbol demek değil. Bu nedenle sporun tüm branşlarının gelişmesi için büyük destek veriyoruz. Geçtiğimiz dönem sadece bir merkez ilçede 4 tane kapalı yüzme havuzu yapmıştık. Bu dönem ise 7 merkez ilçede sporla ilgili her semtte yatırımlarımız var. Bu dönem üzerinde çalıştığımız 65’in üzerinde spor projesi var. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için 7’den 70’e herkesin yürüme mesafede ulaşabileceği tesisler yapıyoruz. Tesisleşme beraberinde başarıyı da getiriyor. Elde ettikleri başarılarla kentimizin Türkiye ve dünyaya tanıtımına katkı sağlayan tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, yerel yöneticilerin ilgileri nedeniyle Bursa’nın en şanslı kentlerden biri olduğunu vurguladı. Fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal ve kültürel gelişim açısından spor yapmanın şart olduğunu dile getiren Gülsar, “Diğer illerde pek yaşanmayan bir olayı Bursa’da yaşıyoruz. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yöneticilerimiz özellikle tesisleşme anlamında eğitime büyük katkılar sağlıyor. Şuanda 10 okulumuzun bahçesinde spor salonu yapılıyor. Bu sayının gelecekte 100’e çıkmasını umuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkamınız Recep Altepe, yakın bir gelecekte okullara spor salonu yapmakla anılacaktır” diye konuştu.

Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta da gerek tesisleşme gerekse elde edilen başarılarla Bursa’nın spor şehri olarak anılmayı da hak ettiğini söyledi. Bursa’nın tarih ve kültür şehri olarak anıldığını ifade eden Usta, “Bursaspor’un şampiyonluğu son bir yılda yapılan transferlerle sağlanmadı. Merkezi ve yerel yöneticilerin, sanayicilerin, sivil topum örgütlerinin ve kent dinamiklerinin yıllardır bu takımı sahiplenmesi başarıyı da beraberinde getirdi. Bir çok kentte görev yaptım ve inanın bazı şehirlerde spor yapacak mekanlara ulaşmak için insanlar saatlerce yol kat ediyor. Oysa Bursa’nın her köşesi spor tesisleriyle donatılmış durumda. Bunu sağlayan herkesi kutluyorum. Bursa’ya derece getiren öğrencilerimize de bundan sonrası için başarılar diliyorum” dedi.

Törenin sonunda Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, sporda tesisleşmeye katkılarından dolayı Başkan Altepe’ye şükran plaketi verdi. Daha sonra Bursa’nın altın öğrenci sporcuları tek tek ödüllendirildi. Voleybolda dünya 4’üncüsü ve Türkiye Şampiyonu olan BTSO Celal Sönmez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin plaketlerini Başkan Altepe verdi.

Tören sonunda Bursa’nın altın öğrenci sporcuları, protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BURSA’NIN ALTIN ÇOCUKLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 14:42:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 19:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?