6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Altın fiyatları tepetaklak oldu

ALTIN FİYATLARI SON 3 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

Son 3 ayın en düşük seviyesine gerileyen altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, dolardaki düşüş sebebiyle kan kaybeden altın için bu haftanın önemli olduğunu söyledi.

Ons fiyatının gerilemesi ve dolardaki düşüş altın fiyatlarını da etkiledi. 9 Haziran 2010'daki en yüksek seviyesi olan 64 TL'ye kadar yükselen 1 gram altın şu an Bursa Kapalı Çarşı'da 57,5 TL'den satışa sunuluyor. 28 Temmuz 2010 tarihinden itibaren fiyatı son 3 ayın düşük seviyesine gerileyen altın, kuyumcuları düşündürüyor.

İnişli çıkışlı bir trend sergileyen altın fiyatlarındaki durumu değerlendiren Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, bu haftaya altının düşüşle başladığını söyledi. Dolardaki düşüşün altın fiyatlarını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Şen, bu haftanın altın fiyatları için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bursa Kapalı Çarşı'da bir gramlık altının 57, 5 TL olduğuna dikkat çeken Şen, "Haftaya düşüşle başladık. Hafta başında altının gram fiyatı 57 TL idi. Şu an 57,5 TL. Onsta aşırı bir düşüş olmadı. Altının gerilemesinin en önemli sebebi dolardaki düşüştür. Altın fiyatları, bu hafta kendini gösterecektir. Daha önce altın fiyatları 52 TL'ye kadar da gerilemişti. Yaklaşık 2 ay süren bu düşüşün ardından altın birden yükselişe geçti. 64 TL'ye kadar ulaşan altın fiyatlarında tekrar düşüş başladı. Bu hafta altın fiyatları için çok önemli" dedi.

ÇEYREK ALTIN 92 TL

Çeyrek altının alış fiyatının 92 TL olduğunu belirten Şen, "Çeyrek altın satış 94 TL. Yarım altının alışı 184 TL, satışı 188 TL. Cumhuriyet altınının alış fiyatı 378 TL, satış fiyatı ise 393 TL" diye konuştu.

ALTIN FİYATLARI SON 3 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?