4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Altın Karagöz'e görkemli açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 23.'sü düzenlenen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılan görkemli törenle başladı.

Dünya ülkelerinin halk dansları ekiplerini Bursa'da bir araya getiren organizasyonun açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu yıl 23.'sü hayata geçirilen Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Bursa'nın ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurmaktadır. Farklı kültürlerden ve farklı coğrafyalardan gelen ekipler, kendi yöresel kültürlerini tanıtacakları Bursa'da dünya barışına katkı sağlayacak, kentte dostluk ve kardeşlik rüzgarları estirecekler" diye konuştu.

Uluslararası Bursa Festivali'nin 48 yıldır devam ettiğini belirten Altepe, Bursa'da böylesi önemli bir kültürün getirisi olarak 23. kez gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nı da yıllardır beğeniyle takip ettiğini anlattı. Başkan Altepe, Altın Karagöz'ün kendine özgü değerleriyle Türk kültürünün konukseverliğini ve kültürel birikimini uluslararası boyutta sergileyeceğini dile getirdi.

MEHTER VE KILIÇ KALKAN'DAN GÖSTERİ
Konuşmaların ardından Bursa Kılıç Kalkan Ekibi gösterisi ve Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan törende, Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Ekibi Bursa yöresi oyunlarıyla nefesleri kesti. Yarışmayı 20 yıldır sunduğunu söyleyen Ertan Akman'ın yarışmacı ekiplerle ilgili kısa bilgiler verdiği programda, 20 ekibin dansçıları da 3'er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı. AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da açılış törenini ilgiyle izledi.

BURSALILARA ÖZEL GÖSTERİLER OLACAK
Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Endonezya, Gürcistan, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kostarika, Kosova, Kore, Macaristan, Martinik Adaları, Rusya Federasyonu'na bağlı Osetya, Polonya, Portoriko ve Yunanistan'dan gelen halk dansları ekipleri, Bursa'da kaldıkları süre boyunca Kent Müzesi, Ahmet Taner Kışlalı Meydanı, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Huzurevi, Hürriyet, Mudanya, Kestel ve Orhangazi Parkı'nda gösterilerini sergileyecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 10:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?