4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Altın tekmeler ödüllendirildi

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Karate Şampiyonası'nda Bursa'ya başarının haklı gururunu yaşatan genç karatecileri altınla ödüllendirdi.

Bursa'nın vizyonunu değiştiren projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, spor alanında kazanılan başarılarla da adını altın harflerle yazdırıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, Aralık ayında Antalya'da yapılan Türkiye Karate Şampiyonası'nda dereceye giren Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün 5 sporcusuna altın hediye etti.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Kulüp Başkanı Muammer Subaşı, belediye olarak sporcu transferi yerine kendi sporcularını yetiştirmeyi tercih ettiklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in spora büyük önem verdiğini dile getiren Subaşı, "Geleceğimizin teminatı olan sporcularımızın başarılı birer sporcu ve örnek bireyler olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kulüp bünyesinde 2 bin 500'ü lisanslı, 4 binin üzerinde sporcunun eğitim gördüğünü bildiren Subaşı, "Kulübümüzün başarıları azımsanmayacak kadar önemlidir. Türkiye Karate Şampiyonası'nda 21 yaşaltı erkeklerde Adil Alişiroğlu birinci, Mustafa Fidan üçüncü; genç bayanlarda Bilge Bilgen 59 kg'da birinci, Tuğba Tuncer ikinci ve ümit erkekler kategorisinde ise Hakan Büyükmert üçüncü olarak milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. Başarı sporcularımızdan, ödül bizden" diye konuştu.

Genç Bayan Türkiye Şampiyonu ve kulüp sporcusu Bilge Bilgen'in, İstanbul'da yapılan seçmelerde milli takıma katıldığını da vurgulayan Subaşı, Bilgen'in 1 Şubat Pazar gününe kadar sürecek olan ve Paris'te yapılan '21 yaş altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda Bursa'yı ve Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini hatırlattı. Subaşı, "Bilge Bilgen'in iyi bir netice ile Fransa'dan döneceğine inanıyorum. Gönlümüz Bilgen ile birlikte" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Mahmut Turunç, Karate İl Temsilcisi Hanefi Büyükmert ve Karate Antrenörü Fatih Gümüş de törene katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 20:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?