6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Altıparmak'ın çehresi değişecek

ALTIPARMAK'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Şehrin vizyon caddelerini yenileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Caddesi'nin ardından Altıparmak Caddesi'nin de çehresini değiştirecek.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Altıparmak Caddesi Cephe Sağlıklaştırma ve Cadde Düzenleme Projesi'ni, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Altıparmak sakinlerine tanıttı. Altıparmak'ta ikamet eden vatandaşlarla işyerleri bulunan mülk sahipleri ve kiracıların katıldığı toplantıda, Altıparmak'ta yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, "Bursa'nın daha kaliteli bir çehreye ulaşması için çalışıyoruz" dedi.

Bursa'nın merkezi caddelerini yayalaştırmayı hedeflediklerini anlatan Vardar, Altıparmak Caddesi'ni de tramvayın toplu ulaşımda kullanılacağı modern bir cadde haline getireceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla dünyadaki örnekleri Bursa'da sunmayı istediğini kaydeden Vardar, Altıparmak Caddesi'nin halkı ve esnafıyla bu projeyi desteklediğine dikkati çekti.

Bursa'da daha önce yapılan ve bazılarında halen çalışmaları devam eden Okçular Çarşısı, Galle - Tahıl Han, Kayıhan Çarşısı, Hisar Bölgesi Üftade Sokak ve Atatürk Caddesi projelerinin detaylarını da anlatan Vardar,

Altıparmak Caddesi, Çatalfırın ve Tophane sırtlarından SGK binasının ve stadın bulunduğu bölgeye kadar giden yaklaşık 1 kilometrelik önemli bir aks. Osmanlı öncesi eski Bursa'nın yamacında bulunan Altıparmak Caddesi, stratejik bir yol. Caddedeki binaların cephelerini daha sağlıklı bir hale getirme arzusundayız. SGK binaları da yıkılınca orada yapmayı planladığımız meydan projelerini de vatandaşların yönlendirmesiyle şekillendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Vardar, Altıparmak Caddesi halkından caddenin yenilenmesi noktasında destek beklediklerini belirterek, caddede klima ve tabela gibi dış ünitelere, balkon, korkuluk gibi yapılara müdahale edileceğini, yaya kaldırımlarının genişletileceğini ve tramvay ulaşımının başlayacağı caddenin yaya öncelikli bir cadde olacağını ifade etti.

Vardar, Altıparmak Caddesi cephe sağlıklaştırma ve cadde düzenleme projesi ilie ilgili olarak yaz bitmeden ihaleye çıkmayı planladıkları kaydederek, "Çalışmalarımızın sonucunun daha net ve güzel olması için hem cephe düzenleme çalışmalarını, hem de tramvay projesinin sürecini aynı zamanda başlatmayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin her yerinde müdahalelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Altıparmak Caddesi'nin aydınlatmasından alt yapısına kadar her yönüyle ele alınacağını kaydeden Vardar, caddenin daha ferah ve modern bir atmosfere kavuşması için gerekenin yapılacağını vurguladı. Vatandaşlar ise Altıparmak Caddesi ile ilgili sıkıntı ve şikayetlerini dile getirdikleri yetkililerden, yeni projeyle ilgili bilgiler aldı.

ALTIPARMAK'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:09:02
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?