6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Altıparmak'ta değişim başladı

ALTIPARMAK'TA DEĞİŞİM BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre duvarları kaldırılarak, yapılan çevre düzenlemesiyle Altıparmak'a meydan olarak kazandırılan Osmangazi Kaymakamlığı bahçesi düzenlenen törenle halkın kullanımına açıldı.

Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerdeki cephe düzenleme çalışmalarının Altıparmak Caddesi'ndeki ilk basamağı olan kaymakamlık binası önündeki meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Bahçe duvarları kaldırılarak önü bir meydana çevrilen binanın dış cephesi temizlendiği ve pençeleri de yenilendi. Cumhuriyet döneminin ilk mimari eserlerinden olan ve 1948 yılında yapılan binaya prestij katan meydan, törenle halkın kullanımına açıldı. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

"BURSA'YI NAKIŞ GİBİ İŞLİYORUZ"

Başkan Altepe törende yaptığı konuşmada, tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları hızla sürerken, Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir hale gelmesi için kentin her köşesinde çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. Bursa'nın yaşayan canlı bir tarih şehri olmasının yanında çağdaş, modern bir Avrupa kenti görünümüne bürünmesi amacıyla ana caddelerdeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, Osmangazi Kaymakamlık binası önünde yaptıkları küçük bir düzenlemenin bile bölgenin çehresini değiştirdiğini kaydetti. Altıparmak Caddesi üzerindeki binalarda cephe düzenleme çalışmalarına da kısa süre içinde başlanacağını kaydeden Başkan Altepe, "1 nolu tramvay hattının geçeceği Altıparmak caddesi yenilenen yüzüyle Bursa'ya ayrı bir değer katacak. Gerek tarihi kültürel miras çalışmaları, gerekse kentsel tasarım çalışmalarıyla Bursa'nın her köşesini nakış gibi işliyoruz" dedi.

STADYUMA GÖRKEMLİ MEYDAN

Stadyumun karşısındaki boşaltılan Sosyal Güvenlik Kurumu binalarının bulunduğu alanın da görkemli bir meydana dönüştürüleceğini diye getiren Başkan Altepe, "Özel İdare mülkiyetindeki binaların Büyükşehir Belediyemize takası ile ilgili işlemler sürüyor. Burası da şelaleleriyle görkemli bir meydan olacak. Uludağ yamaçlarında devam eden düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla bu bölge Bursa'nın en önemli vitrini olacak" diye konuştu.

KAYMAKAMDAN TEŞEKKÜR

Cumhuriyet döneminin ilk mimari eserlerinden biri olan ve 1948 yılında yapılanan binanın ilkokul ve iktisadi ticari ilimler akademisi olarak hizmet verdiğini ve 1988 yılından beri de Kaymakamlık olarak kullanıldığını dile getiren Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ise binanın bugüne kadar ciddi bir tadilat görmediğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla binanın güzel bir meydana kavuştuğunu ve cephesinin temizlendiğini ifade eden Taştan, "Bunun yanında Büyükşehir Belediyemiz bina içinde tadilatlara da destek veriyor. Binamızı kasvetli görüntüden kurtarıp, görkemli bir hale getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Altepe ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından kurdele keserek, meydanı halkın kullanımına açtı.

ALTIPARMAK'TA DEĞİŞİM BAŞLADI
ALTIPARMAK'TA DEĞİŞİM BAŞLADI
ALTIPARMAK'TA DEĞİŞİM BAŞLADI
ALTIPARMAK'TA DEĞİŞİM BAŞLADI
ALTIPARMAK'TA DEĞİŞİM BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 17:17:04
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 19:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?