6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Anadolu arastasına ilk kazma

ANADOLU ARASTASINA İLK KAZMA VURULUYOR

Bursa'da, merkez Nilüfer Belediyesi tarafından hemşehri derneklerine Balat'ta tahsis edilen 163 dönümlük arazi üzerine 'Anadolu Arastası' inşa edilecek.

Nilüfer Belediyesi ve hemşehri dernekleri iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Anadolu Arastası için geri sayım başladı. Balat'taki 163 dönümlük belediye arazisine inşa edilecek projeye ilk kazma bir ay içinde vurulacak.

Kastamonu ve Çevre İlleri Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin gecesinde konuşan dernek başkanı İsmail Tiftik, arastanın (çarşı) 2-3 yıl içerisinde hizmete açılacağını söyledi. Çarşı, spor tesisleri ve kültürel mekanların yer alacağı tesisin hemşeri derneklerini bir araya getireceğini kaydeden Tiftik, "Her yöreye özgü mimari tarzda yapılacak evlerde oraların kültürü yaşatılacak. Her ilin adetleri, gelenekleri ve mahalli ürünleri sergilenecek. Türkiye'ye örnek teşkil edecek bu tesise ilk kazma bir ay içinde vurulacak" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Kastamonulular gecesi çeşitli eğlencelerle devam etti. Sanatçı Hasan Yılmaz'ın da sahne aldığı gecede Bursa'da yaşayan Kastamonulular doyasıya eğlendi.

ANADOLU ARASTASINA İLK KAZMA VURULUYOR
ANADOLU ARASTASINA İLK KAZMA VURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 13:06:04
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 15:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?