4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Anadolu Kulübü'nün keyifli gecesi

Bursa Anadolu Kulübü Derneği üyeleri, Yıldırım Molla Yegan Konukevi'nde Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Uğur'un da katıldığı yemekte bir araya geldi. Eski ve yeni üyelerin tanışması için düzenlenen gecede renkli görüntüler yaşandı.

Bursa Anadolu Kulübü'nün kurulduğu günden beri Anadolu kültürüne sahip çıktığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem, "Anodolu kültürlerini, medeniyetlerini günümüze taşımak, onlara sahip çıkmak ve Anadolu'dan Bursa'ya gelmiş olan işadamlarımızı, bürokratlarımızı, hemşerilerimizi aynı çatı altında toplamak için 3 yıl evvel derneğimizi kurduk. Hedefimiz, Bursa'da yaşayan Anadolulular olarak, örnek bir sivil toplum örgütü olmaktır" dedi.

Erdem, Türkiye'nin gerçek demokrasiye kavuşması için sivil toplum örgütlerinine büyük sorumluluklar düştüğünü söyleyerek, "İnanıyorum ki bundan sonra bu dernek çok güzel faaliyetlere imza atacaktır. Biz kentimizin en iyi şekilde yönetilmesi için, toplum ve kamu menfaatine yönelik projelere öncülük etmek, bu projeleri değerli sivil toplum örgütlerinin birlik ve beraberliği içerisinde Bursa kamuoyuna taşımak, medyamızın da gücüyle kentimizin daha iyi yönetilmesi ve hak ettiği yere gelebilmesi için bir mücadele başlatmak istiyoruz. İnanıyorum ki Türkiye'de sivil inisiyatif hak ettiği yere gelirse, sivil toplum örgütleri özellikle kamu menfaatine yönelik olan projelerde aynı tonda, aynı yükseklikte seslerini çıkarabilirlerse, biz o zaman ülke olarak gerçek demokrasiye kavuşmuş oluruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ile Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya'nın da katıldığı yemekte sahne alan Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Uğur, söylediği türkülerle davetlileri coşturdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?