4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

ANAP başkan adaylarını tanıttı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na MHP adayı Gazioğlu'ndan sonra Anavatan Partisi'nden de eski Devlet Bakanı İlhan Aşkın talip oldu.

Anavatan Partisi, Bursa'da belediye başkan adaylarını açıkladı. MHP'nin büyükşehir adayı olarak gösterdiği eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun ardından Anavatan Partisi de büyükşehir adayı tercihini eski bir bakandan yana kullandı. 1983-1991 yılları arasında Devlet Bakanlığı yapan İlhan Aşkın, Anavatan Partisi'nden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

İl Başkanlığı'nda yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Anavatan İl Başkanı Ahmet Kömbe, belediye başkan adaylarını tek tek tanıttı. Partiyi terk edenlere sitem eden Kömbe, "Hayat bir yarıştır ve siyaset yarıştan ibarettir. Ama bu yarışta iniş çıkışlar olabilir. Önemli olan bu yarışta bulunduğunuz yerde durabilmektir. İnancı olmayanlar hayatta ve siyasette başarılı olamaz. Titanic gemisine bile batmaz diyorlardı, ama battı. Bizim gemimizde yol alıp, batan gemide hayatını ve siyasetini devam ettirmek isteyen arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Anavatan Partisi'nin yeni gemisinin inşaasını yaz aylarında göreceksiniz. Şimdi o gemiye gelmek isteyenlere 'gemi kalktı' diyorum. Kazanan yine bizim partimiz olacak, bunu herkes yakında görecek. Bursa ve ilçelerimizde çok iddalı belediye başkan adayları açıklayacağımızı söyledik. Tespitlerimizi partimiz adına doğru yaptık" dedi.

Anavatan Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski Devlet Bakanı İlhan Aşkın, prensiplerinin dürüstlük ve şeffaflık olduğunu ifade ederek, "Belediyecilik çalışmalarını her zaman ortak akıl ve birlik beraberlik içerisinde yapacağız. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği sıkıntısını anlatabileceği belediye başkanı olacağım. Projelerimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız" diye konuştu.

Anavatan Partisi'nin adayları Osmangazi'de Fatoş Öztürk, Nilüfer'de Gülten Yıldırım, Mudanya'da Erol Demirhisar, Kestel'de Abdi Avcı, Gürsu'da Ahmet Karagüzel, Gemlik'te Engin Kökçan, İnegöl'de Yücel Sarıca, Karacabey'de Erol Onur, Orhangazi'de İsmai Tartar, İznik'te Cemal Savaş oldu. Yıldırım, MKP ve dağ ilçelerindeki adayların ise birkaç gün içerisinde belli olacağı bildirildi.

Aday açıklama toplantısına eski belediye başkanları ile parti kurucu üyeleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 16:25:21
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 16:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?