3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

ANASİAD'dan teröre lanet

Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, Türkiye'de etnik kimlik sorunu olmadığını söyleyerek, geçmişte Ermenistan ve Yunanistan'ın yaptığı taşeronluğu günümüzde PKK'nın yaptığını belirtti. 

Çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda konuşan ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırıları şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi. ANASİAD'ın, anayasanın 4. maddesi ile 66. maddesinde yer alan 'Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür' ilkesini kabul ederek yola çıktığını anlatan Başkan Eyüp Kutlucan, "Dünyanın belki de en gelişmiş vatandaşlık kanununa sahip olan Türkiye Cumhuriyeti'nde, etnik kimlik meselesi olduğunu kabul etmiyoruz. Bu, bölücü terör örgütünü destekleyen dış güçler tarafından oluşturulmuştur. Bugünde ülkemiz sınırları içinde bizi bölmeye yeltenenler aziz milletimizden her defasında suratlarında tokat gibi patlayan cevaplar almaktadır. Dost ve müttefik dediğimiz ülkelerin Türkiye ile ilgili gizli ve açık yaptıkları ortada iken atacağımız herhangi bir adımda o ülkelerin ne söyleyeceğine bakmak durumunda değiliz. Can bedeli hiçbir ekonomik değerle ölçülemez" dedi. 

İş adamları olarak devletin ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağına inandıklarını belirten Kutlucan, "Hükümetimiz, arkasında gördüğü millet desteğini çekinmeden gerektiği kadar gerektiği yerde kullanmalıdır. AB ülkeleri bizim yanımızda değildir. PKK'nın Avrupa'da 400 derneği, lokali ve gazetesi bulunmaktadır. Bunların 219 tanesi Almanya'da faaliyet göstermektedir. Ekonomik yaptırımlar uygulamalıyız. Habur sınır kapısı derhal kapatılmalıdır. Irak'a verilen elektrik kesilmelidir. Barzani'nin tüm ticareti engellenmelidir. Türkiye'de kanun dışı ticaretin yarısı Barzani ve PKK tarafından yapılmaktadır. İncirlik üssünde kısıtlamalara gidilmelidir. Geçmişte Ermenistan ve Yunanistan'ın yaptığı taşeronluğu günümüzde PKK yapmaktadır. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diye konuştu. 

ANASİAD Başkanı Eyüp Kutlucan, pazar günü saat 14.00'de Fomara Meydanı'nda 200 sivil toplum örgütünün iştirakiyle düzenlenecek olan yürüyüşe bütün Bursa halkını beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 11:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?