1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Anıtlar Kurulu'ndan tarihi camiye koruma

Gemlik İlçesi'ne bağlı Küçükkumla Beldesi'ndeki Hacı Muhi Camisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu tarafından tarihi eser olarak tescil edildi. 

Anıtlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda yüzlerce yıllık cami ve yanındaki hamam koruma altına alındı. Cami ile minare arasında geçen yolun iptal edilmesi de karara bağlandı. Kurul, koruma altına alınması kararlaştırılan tarihi caminin restorasyonunun yapılması için karar verdi. 

Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu Üyesi Ali Turan, kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Bu kararın alınmasında Bursa Valisi Nihat Canpolat, Gemlik Kaymakamı ve kurul başkanı ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Umarız en kısa sürede restorasyon kararı hayata geçirilir. Bu önemli eser gelecek yüzyıllara orjinal haliyle aktarılabilir" dedi. 

Ali Turan, yerel yönetimlere de görev düştüğünü hatırlatarak, "Biz öncelikle Küçükkumla Belediyesi'nden girişimde bulunmalarını istiyoruz. Osmangazi Belediyesi'nin tarihi yönelik koyduğu katkı ortada. Eğer belde belediyesinin imkanları yetersiz kalırsa, merkez ilçe belediyeleri de katkı sağlayabilir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 16:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?