4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ankara finalistleri belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri dalında gerçekleştirilen “Bu Benim Eserim Proje Yarışması” Bursa Bölge sergisi tamamlandı. Bursa, Afyon, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden gelen 60 projenin değerlendirilmesi neticesinde finalist olarak Ankara’da yapılacak final sergisine katılmaya hak kazanan beş proje belirlendi.

BTSO Sergi Salonunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasında uzun bir sürecin sonuna gelindiğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı H.Bahar Apak, bu sonun gelecek yılın başlangıcı olacağını belirterek yarışmada yer aldıklarından dolayı tüm katılımcıları kutladı.

Bu yılki sürecin yaklaşık 13 bin projenin başvurusuyla başladığını belirten Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Erdal Gürlevik, “Amacımız ülkemizi ileriye taşıyacak sıra dışı insanları bulmak ve çocuklarımız kendilerini keşfetmelerini sağlamaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Önümüzdeki yıl daha çok proje ve daha çok genç katılımın olmasını arzu ettiğini belirten Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhlis Özkan, “Burada mecburen bir sıralama yapılacak. Ancak bizler için proje üreten ve burada yer alan tüm katılımcılar başarılı olmuştur. Hepsini kutluyorum” dedi.

Proje sergileyen öğrenci ve danışman öğretmenlerine katılım belgelerinin verilmesinin ardından finalist projeler açıklandı. Fen Bilimleri dalında Afyonkarahisar’dan “Keçenin Isı Yalıtımında Değerlendirilmesi”, Bursa’dan “Biyolojik Temizlik” ve Yalova’dan “Del-Top” isimli projeler Ankara final sergisine katılmaya hak kazandı. Matematik dalında ise Kütahya’dan “Karelerden Kümelere” ve Balıkesir’den “8 ve Tek Sayılar” isimli projeler Ankara’da sergilenecek. 15 Eylül 2008 tarihinde başvuruların alınması ile başlayan “Bu Benim Eserim Proje Yarışması” süreci 12-13 Mayıs 2009 tarihinde Ankara’da yapılacak final sergisinin ardından 14 Mayıs 2009 günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?