29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

Anlaşmalı boşanmalara sıkı takip

Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, gelen ihbarlar doğrultusunda aylık almak için anlaşmalı boşanan 110 kişiyi incelemeye aldıklarını açıkladı

SGK İl Müdürü Ahmet Metin, merkez binasında basın mensupları ile bir araya gelerek kurumun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. İl müdürlüğü bünyesinde 12 adet güvenlik merkezi, birer adet sağlık sosyal güvenlik merkezi ile mali hizmetler sosyal güvenlik merkezi olduğunu söyleyen Metin, kurum bünyesinde 744 personelin çalıştığını belirtti. Bursa'da 791 bin aktif çalışan, 445 bin 636 emekli, 64 bin 470 iş yerinin olduğunu kaydeden Metin, kamuoyunda sürekli gündeme gelen maluliyet hakkı konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Bilhassa şeker hastalarının maluliyet durumu konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Metin, "Bütün kanser hastaları maluliyetten faydalanacak. Bunlara 18 ay maluliyet hakkı getirildi. Lösemi hastalarında 24 ay maluliyet hakkı var. Bulaşıcılığı yüksek ve tedaviye cevap vermeyen hastalara da 2 yıl maluliyet süresi getirildi. Şeker hastalığı da çok önemli. Kamuoyunda bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Önceden şeker hastalığı maluliyet tespitinde sadece zarar gören organ değerlendiriliyordu. Şimdi ise vücut bütün olarak değerlendiriliyor. Rahatsızlıktan en az 3 organın etkilenmesi gerekiyor. Raporda bu isteniyor. Bu da, en az 10-15 yıl boyunca bu hastalığı geçirmiş olmak gerektiğini gösteriyor" dedi.

"HASTANELERDEN FAZLA KATILIM PAYI ALANLAR VARSA BİZE GELİN"
Özel hastanelerde alınan katılım payları konusuna da açıklık getiren Metin, "İnsanlarımız SGK internet sitesinden hangi hastaneye fazladan ücret ödeyeceğini görebilir. Hastaneye gitmeden mutlaka buraya baksınlar. Mümkünse buradan araştırma yapılırsa net rakamlar ortaya çıkacaktır. Ayrıca eğer 100 liranın üstünde ya da altında harcama olursa ayrıntılı fatura alarak bize müracaat ederlerse biz bunun gerekli araştırmasını yapacağız. Eğer bu durumda olanlar varsa bize gelsinler" dedi.

ANLAŞMALI BOŞANMALARA SIKI TAKİP
Anlaşmalı boşanan çiftlerle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten Metin, "Bu konuda tespit ettiğimiz 110 kişiyi inceliyoruz. Bunları denetliyoruz. Önceden savcılığa suç duyurusunda bulunuyorduk. Şimdi bu kaldırıldı. Aylıkları kesiliyor. Sağlık yardımı kullanmışsa, 'yersiz sağlık giderleri' olarak tahsilleri konusunda icra başlatıyoruz. Geriye dönük aldığı maaşları tahsil ediyoruz. Şu anki sistemde her şeyi görüyoruz. Muhasebe sisteminde takip birimlerimiz tarafından sisteme kaydediyoruz. Tespiti konusunda denetmen arkadaşlar, mahalle muhtarı ve komşularının ifadelerini alıyoruz. Yerinde denetliyoruz" açıklamalarında bulundu. SGK İl Müdürlüğü olarak emekliliği yaklaşan insanlara beyaz zarf mektupları göndereceklerini belirten Metin, bu çalışmanın yılbaşından sonra başlayacağına dikkat çekti. SGk kurumu olarak stratejik çalışmalara önem verdiklerini anlatan Metin, "Verdiğimiz hizmet kalitesini artırıyoruz. İmaj değişikliği kararı çıkardık. Peki bu nasıl olacak? Denetlemeden önce bilgilendirme yapalım istedik. İnsanları sıkıntıya sokmak istemiyoruz. 15 gün öncesinde uyarıda bulunuyoruz. Onları arıyoruz, tebligatları hatırlatıyoruz. Personel arkadaşlarımıza şunu söyledik. Bir slogan ürettik. 'Bu sorun bu müdürlükte çözülür. Başka bir yere gitmeye gerek yok. Bugün git, yarın gel dönemi bitmiştir' artık" dedi.  

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2013 Perşembe 14:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?