2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Anne babalar doğuma hazırlanıyor

Acıbadem Bursa Hastanesi'nin "doğuma hazırlık kursları" devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde kursa katılan 30 anne adayı, doğumlarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirirken, kurs yeni dönemde anne ve baba adaylarını bekliyor.

Bebek bekleyen anne adaylarının çoğunun keyif, heyecan ve endişe duygusunu bir arada yaşadığını dikkate alan Acıbadem Hastanesi, hamilelik, doğum ve sonrası süreçlerle ilgili sorulara cevap verebilmek için doğuma hazırlık kursu programı oluşturdu. 

Kursa, anne adaylarıyla birlikte onların heyecanını paylaşıp destek olmak ve iletişimi pekiştirdmek isteyen baba adayları da katılıyor. 

Eğitmen olarak kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, psikolog, çocuk gelişim uzmanı ve hastanenin kadın doğum polikliniği sorumlu hemşirelerinin görev aldığı kursta, teorik ve pratik bilgiler, bebek bakımı, beslenmesi, emzirme hakkında görsel ve uygulamalı eğitimler, hamilelik, doğum ve doğum sonrası için bilinmesi gerekli bilgilerveriliyor, uygulamalı egzersizler yaptırılıyor. 

Bir önceki kursun mezunlarından olan ve eşiyle katılan Mehtap Genç, doğuma hazırlık kursuna katıldığında hamileliğinin 33. haftayı doldurmak üzere olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu tarihten sonra kursun çok faydalı olacağını düşünmüyordum. Fakat verilen bilgiler çok yeterli ve her zaman için geçerliydi. Verilen dökümanlar da oldukça açıklayıcı ve tatmin ediciydi. Özellikle egzersiz bölümünde öğretilen soluk alıp verme taktikleri ve gevşeme hareketleri doğum öncesi ve sonrası çok işime yaradı” 

Doğuma hazırlık kursunun bir başka katılımcısı diş hekimi Rüveyda Ergine ise kurs ekibine teşekkür ederek, "Yeni bir hayata, düzene,psikolojiye,duyguya ve en önemlisi yeni bir varlığa merhaba demeye hazırlanırken bu kursa katıldım. Kursta öğrendiğim her bilgi çok değerliydi. Aynı duygulara sahip insanlarla birlikte olmak ve paylaşmak da ayrıca güzeldi”dedi

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 15:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?