3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Anne kızın hazin sonu

Bursa'da taşan yemeğin ocağı söndürmesiyle sızan doğalgaz, 1. sınıf öğrencisi ile annesinin ölümüne sebep oldu. Olaydan baba baygın olarak kurtulurken, torunu ile kızının cesetlerini bulan dede ile anneanne sinir krizleri geçirdi.


Alınan bilgiye göre, Nilüfer ilçesi Karaman Mahallesi'nde akşam saatleri ortaya çıkan olayda, Nedim Öztan İlköğretim Okulu öğrencisi 7 yaşındaki torunu Cansu Aktan'ın okula gitmemesinden şüphelenen dede Saim ve anneanne Firdevs Avcı, kızlarının evine geldi. Zili çalmasına rağmen cevap alamayan yaşlı çift, komşuları ve polisten yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, eve girdiğinde Adile Aktan (38) ve 7 yaşındaki kızı Cansu'nun kanepedeki cansız bedenleriyle karşılaştı. Mutfakta baygın halde bulunan
baba Hüseyin Aktan ise ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri, evde detaylı inceleme başlatıp, gazın tahliye olması için camları açtı.

Yapılan ilk incelemede, pişirilen yemeğin taşmasıyla ocağın söndüğü ve gazın sızarak aile fertlerinin ölümüne yol açtığı tespit edildi. Polis, olay yeri yakınında salça kaynatan kadınların ocağını da yoğun gaz sebebiyle söndürdü.
Kızı ve torununun ölüm haberini alan anneanne Firdevs Avcı, sinir krizleri geçirdi. Yaşlı kadına ambulansta sakinleştirici iğne yapıldı.


Öte yandan, olay mahalline gelen Bursagaz ekipleri de, olayla ilgili araştırma başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 19:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin IP: 85.100.172.xxx Tarih : 14.05.2008 17:48:46

bu haber dekı olen kadın benım annemın arkadası cok kotu haber