3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Anne-kızın özgürlük kavgası

Bursa'da 4 kişinin cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen 14 yaşındaki kız ile kendisini eve götürmek isteyen annesi arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar A.T. (24) ve A.S. (25) ile olaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanıklar M.T. (21) ve İ.B. (18) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Evden kaçan kıza yardımcı olma bahanesiyle ilk olarak minibüs içinde cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen M.T. ile Mudanya'daki bir evde ilişkiye girdikleri öne sürülen İ.B., haklarındaki iddiaları yalanladı. Sanıklar, zorla bir şey yapmadıklarını ifade ederken, ilişkiyi 14 yaşındaki G.İ.'nin rızasıyla yaşadıklarını söyledi.

Evden kaçtığı için yaşanan olayın ardından teslim edildiği yurttan da kaçtığı için annesinin 3 aydır haber alamadığı mağdur G.İ. ise duruşmada sanıklardan şikayetçi olmadı. Karakoldaki ifadesinin tersine, ilişkinin kendi rızasıyla yaşandığını anlatan İ.B.'nin davası, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Kızının davasına müşteki olarak katılan 36 yaşındaki anne S.Z. ise, duruşma çıkışında mağdur kızını bırakmak istemedi.

Kızına, "Seni çok özledim. Sen benim biricik yavrumsun. Kırma beni de gel bize gidelim" diyen annenin yürek yakan yalvarışları, sonuç vermedi. "Ben özgür olmak, hayatımı yaşamak istiyorum" diyen kızın annesi ile olan tartışmasına polis müdahale etmek zorunda kaldı. Annesinin şikayeti üzerine karakola götürülen G.İ.'nin Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu'ndan kaçtığı belirlendi. İfadesinin ardından genç kız, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Kızına kavuşma hayalleri kurarken yıkılan anne S.Z. ise, "Kızım 8 aylıkken babasından ayrıldık. Ben ikinci evliliğimi yaptım. Yavrumu zorunlu olarak annemin yanına verdim. Annesiz ve babasız olduğu için kızımın başına bunlar geldi. Onu çok özlüyor ve çok üzülüyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 12:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?