3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Anne şikayetçi olmadı

Bursa'da ağabeyini öldüren bayanın, tahliye edilmesi üzerine, kan gütmek saikiyle öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Müşteki olarak katıldığı duruşmada hoşgörü örneği sergileyen anne, kızını yaralayan sanıktan bu olayların kan davasına dönüşmesini istemediği için şikayetçi olmadığını söyledi. 

Bursa 4. ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Kan gütmek saikiyle adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 30 yıla kadar hapsi talep edilen A.D., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Ağabeyi Hacı D.'yi öldüren A.A.'yı kan gütme saikiyle öldürmeye çalışmadığını söyleyen A.D., "Mağdur A.A. 2 yıl önce ağabeyimi öldürdükten sonra tutuklu olarak yargılandığı davada tahliye edildi. Aynı mahallede oturduğumuz için hakkımda ileri geri konuşuyor, (Pezevengin ağabeyini öldürdüm) diyormuş. Olay günü A.A. yanımdan geçerken, (Irz düşmanı, pezevenk) dedi. Devamlı bana hakaretlerde bulunan A.A.'yı korkutmak için havaya 2-3 el ateş ettim. Arkasını dönüp tekrar aynı şeyleri söyleyince ayaklarına doğru 2 el daha ateş ettim. Onu öldürmeye çalışmadım, korkutmak istedim. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Mağdur A.A. ilk duruşmaya gelmedi. Fakat A.A.'nın davaya müşteki olarak katılan annesi N.A. ise alışılmışın aksine kavgaların çıktığı, olayların yaşandığı yaralama davalarının aksine bir ifade verdi. Duruşma salonunda hoşgörü örneği sergileyen anne N.A., "Kızımı vuran sanıktan şikayetçi değilim. Çünkü ileride olayların kan davasına dönüşmesini istemiyorum" diye konuştu. 

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme mağdur A.A.'nın polis zoruyla duruşmaya getirilmesine karar vererek, davayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 17:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?