4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Anneleri duygulandıran kutlama

Moral Grup tarafından düzenlenen "Anneler Günü Özel Programı"nda duygu dolu dakikalar yaşandı.

Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Mürşid Kavurmacı'nın Zeki Müren'e ait "annem" isimli parçayı seslendirdiği sırada annelerin duygulandığı gözlendi.
Moral Grup'un Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği "Anneler Günü Özel Programı"na konuk olarak katılan Sanatçı Mürşid Kavurmacı, anneliğin önemini anlattığı konuşmasında dışarıdan ithal edilen kavramlar sebebiyle toplumun yanlış yönlendirildiğini söyledi. Annelerin güzel insanlar yetiştirmekle sorumlu olduğunun altını çizen Kavurmacı, "Ne mutlu güzel insanlar yetiştiren annelere. '1 Mayıs' gibi dışarıdan ithal edilen kavramlar toplumu yanlış yönlendiriyor. İstanbul Taksim'de yaşanan olaylarda polise taş atan gençlerimizi de anneler yetiştiriyor. Bu noktada annelerin dikkatli olması lazım. Anneler güzel insanlar yetiştirmekle yükümlüdür" dedi.
Kavurmacı konuşmasının ardından "Annem" isimli parçaları seslendirdi. Etkinliğe katılan Bursalı anneler, parçaların okunduğu sırada duygu dolu dakikalar yaşarken, bazı kadınlar ise gözyaşlarını tutamadı.

Etkinliğin bir diğer konuğu ise Moral FM Program Yapımcısı Zehide Ülkü Bakiler'di. Annelik ve kadın olmanın önemi üzerine konuşma yapan Bakiler, kadınların sosyal hayatta yanlış konumlandırıldığını belirterek, medyayı eleştirdi. İki cinsin birbirini tamamlayan bütünün parçaları olduğunu söyleyen Bakiler sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Hz. Fatma'yı örnek alıyorum. Çünkü çok soylu ve asil bir kadın. Bence tüm insanlığın annesi. Onun ulaştığı mertebeyi iyi algılamalıyız. Günümüzde medya kadını yanlış konumlandırarak, insanlarda anlam karmaşasına yol açıyor. İnsanlar medyanın sunduğu örnekleri model alıyorlar. Bu hususta daha dikkatli olmalıyız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan annelere hediyeler dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 17:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?