4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Annesiyle görüşmek istemedi'

Bursa'da, sevgilisi tarafından boğularak öldürülen genç bankacının cenazesi, arkadaşları ve yakınları tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, bankacı Zeynep Silku, geçtiğimiz günlerde Osmagazi ilçesi Çırpan Mahallesi'ndeki evinde ölü olarak bulunmuştu. Yapılan otopsi neticesinde genç kızın boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Bu olayın ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri genç kızın sevgilisi Y.B.O'yu gözaltına aldı. Y.B.O emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ederek, Zeynep Silku'yu boğduğunu anlattı.
Ancak, Zeynep Silku'nun ölümünün ardından dram çıktı. 5 yaşındayken evlatlık verilen Silku'nun üvey anne ve babasının da 10 yıl önce öldüğü belirlendi. İkinci ailesinden kendisine Mudanya ve Yıldırım'da birer daire kalan Zeynep'in üvey annesinin emekli maaşını çekerek geçimini sağladığı ortaya çıktı.

CENAZESİNE ARKADAŞLARI SAHİP ÇIKTI
Genç bankacının cenazesi yaklaşık bir hafta Bursa Adli Tıp Kurumu'nda kaldıktan sonra, çocukluk arkadaşı Aslıhan Kumtepe ve akrabalarına teslim edildi. Yeşil Camii'ne getirilen cenazeye, amcası Orhan Sulki, teyzesi Sabiha Özkara, komşu annesi Muhsine Saçsız, akrabaları ve mesai arkadaşları katıldı. Cenaze namazında Silku'nun arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Komşu annesi Muhsine Saçsız, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

"ÖZ ANNESİNİ BULDU, ANNESİ ERTESİ GÜN PARA İSTEDİ"
Zeynep'in yaşarken öz annesini bulduğunu ifade eden Aslıhan Kumtepe, "O, sadece annesinden sevgi istiyordu. Ertesi gün annesi arayıp ondan para istedi. Bu yüzden hayal kırıklığına uğramıştı ve ailesi ile görüşmek istemiyordu. Geceleri ağlayarak uyandığını, ailesini özlediğini söylüyordu. Karşılıksız sevgi ve güven istiyordu. Tek başına olduğu için hayatta korkuyordu ve insanlara zor güveniyordu. Hiç bir şeyinin akrabasına kalmasını istemiyordu. Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlamak istiyordu. Şimdi mirasın paylaşılması işi çıktı" şeklinde konuştu.

Zeynep'in pazar günü evinde temizlik yaptığını dile getiren Kumtepe, "Başı ağrıyormuş. Alt komşusundan ilaç istemiş. Polisler eve girdiğinde ilacın içilmediğini görmüşler. Yastıkla boğulduğu söyleniyor. Çocuğun çok agresif olduğunu biliyoruz. Bir bankaya müdür olarak girdiğini söylemiş. Zeynep yalan söylediğini öğrenmiş. Her şeyin çok iyi gittiğini söylüyordu. Zeynep çok iyi bir insandı, etrafına çok yardımı dokunmuştu. Zeynep'in terk etme girişimi yoktu. Sadece Zeynep yalan söylediğini öğrenmiş. Evlenmeyi düşünüyorlardı" dedi.
Cenaze, kılınan namazın ardından Emirsultan Mezarlığı'na defnedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 15:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?