4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Antalya'dan 3 puanla döneceğiz'

Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında Antalyaspor deplasmanına gidecek olan Bursaspor'da sakatlık sıkıntısı yaşanıyor.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 7 sakat oyuncuları olmasına rağmen, futboculara güveninin tam olduğunu, bu maçtan 3 puan almayı hedeflediklerini söyledi.
Özlüze Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Çok değerli arkadaşımız, 12 yıldır rahatsız olan Sedat Balkanlı'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, aileseni de başsağlığı diliyorum. Özellikle bu bağlamda, 12 yıldır hayata tutunması için elinden geleni yapan çok değerli eşine ve çocuklarına da saygılarımı sunuyorum. Rakibimizin durumu ve bizim durumumuz itibariyle çok kritik bir maç oynayacağız. Rakibimiz Antalyaspor ve Mehmet Özdilek'in gelmesiyle çok iyi bir çıkış yakaladı. Düşme potasının üzerinde bulunuyorlar ama bu sıkıntıyı inceden inceye yaşıyorlar. Bu nedenle kendi sahalarında ve taraftarları önünde oynayacakları maçı kazanarak, biraz daha rahatlamak isteyeceklerdir" dedi.

"BURSASPOR İÇİN FİNAL NİTELİĞİNDE BİR MAÇ DİYEBİLİRİZ"
Çok önemli bir maça çıkacaklarını söyleyen Sağlam, "Bu maç, Bursaspor için sezonun final maçı diyebiliriz. Biz şehir olarak, camia olarak, UEFA Kupası'ndan bahsedebiliyorsak, bugünkü konumumuz bizi umutlandırdığı için bunu söyleyebiliyoruz. Galatasaray ile 4, Trabzonspor ile 5 puan fark var. 4.'üncü veya 3.'cülükten bahsedebilmek istiyorsak, Antalyaspor maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor. Çok sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Sakatlıkların hepsinin üst üste gelmesi bizi kadro kurma açısından sıkıntıya
soktuysa da, diğer arkadaşlarımızın sorumluluk almaları o denli rahatlatıyor. Baktığımız zaman Ömer Erdoğan, İbrahim Öztürk, Volkan Şen, Romaschenko, Tadeu ve Muhammet'in maça yetişmelerinin çok zor olduğunu görüyoruz. Volkan Bekiroğlu, dün bizimle idmana çıktı. Ancak o da yüzde 100 hazır değil" diye konuştu.

"BAŞARI KOVALAYAN EKİPLERİN BASKI HİSSETMELERİ OLUMLU"
Başarı kovalayan her ekibin üzerinde baskı hissetmesinin olumlu bir durum olduğunu, ancak bunun strese dönüşmesinin sıkıntıya sebep olacağını söyleyen Sağlam, "Baskı ortamında oynamaya alıştık bir defa. Kendi durumumuz itibariyle kaybetme lüksüzümüzün olmadığı bir maç. Dolayısıyla bu bizim üzerimizde baskı oluşturuyor, ama bu baskı strese dönüşmedi. Bir ekibin başarılı olabilmesi için bu baskıyı hissetmesi takım adına olumlu bir durumudur. Ama ne zaman strese dönüşürse, sıkıntı oluşturmaya başlar" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'da Ersun Yanal'ın istifasının ardından adının gündeme gelmesiyle ilgili soruya ise Ertuğrul Sağlam, "Trabzonspor ülkenin en önemli kulüplerinden biri. Çok şerefli bir maziye sahip. Birçok teknik direktör bu kulüple çalışmak ister. Ama ben milli takım konusu geldiğinde de aynı şeyi söylemiştim. Bursaspor'da mutluyum. Burada yapılacak çok iş var. Taraftar bize güveniyor. Onların isteklerini yerine getirmek zorundayız. Taraftarın karşısında sahaya çıktığımda mahcup olmak istemem" cevabını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?