4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Antibakteriyel ürün satışı patladı!

DOMUZ GRİBİ KORKUSU, ANTİBAKTERİYEL ÜRÜN SATIŞINI ARTIRDI

Dünyada ve Türkiye'de insanların korkulu rüyası haline gelen domuz gribi, antibakteriyel ürünlere olan rağbeti artırdı. İnsanların domuz gribine karşı kişisel tedbirler almak istemesi nedeniyle pazar geçen aya göre yüzde 300 büyüdü.

Domuz gribinden korunmak isteyen vatandaşlar, antibakteriyel temizlik ürünlerine yöneldi. Özbakır Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özbakır, Meksika ve ABD'den sonra dünyaya yayılan ve Türkiye'de de birçok kişinin ölümüne sebebiyet veren domuz gribinin, şahsi temizlik ürünlerine olan talebi artırdığını kaydetti. İnsanların virüse karşı tedbir almak istemesi sonucu antibakteriyel ürün pazarının bir ay zarfında yüzde 300 büyüdüğünü söyleyen Özbakır, "El yıkama jelleri, ıslak mendil, sabun, çamaşır suyu

ve kolonyaya olan talep arttı. Daha önce kaliteli ıslak mendilleri pahalı oldukları için birçok market almaktan kaçınıyordu. Şimdi ise yetiştiremiyoruz. Toplantıdan çıkan, otobüsten inen, işinden evine dönen öncelikle ya ıslak mendille ellerini siliyor ya da hemen kolonya döküyor" dedi.

Vakaların ardından pazarın beklentilerin üstüne çıktığını dile getiren Özbakır, "El dezenfektanı satışlarında büyük artış oldu. Islak mendiller yok satıyor. Salgın, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmesini ve vücudunu virüslere karşı korumasını önemli kılıyor. İnsanlar kendilerini korumak, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve vücutlarını virüse karşı sağlam tutmaya özen gösteriyor. Artık okullarda ve toplu iş yerlerinde domuz gribine karşı el temizliği dersi veriliyor. Antibakteriyel ürünlere, kadınlar ve öğrenciler daha çok ilgi gösteriyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 13:43:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?