3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Antikacılara eski eşya yağıyor

Bursa'da antikacılara eski eşya yağıyor. Özellikle ekonomik kriz ile birlikte uzun süredir çeyiz sandıklarında saklanan aile yadigarı el işi ürünler, bu sıkıntılı günlerde kurtuluş reçetesi olarak görülüyor.

Bir keyif işi olan eski eser merakı ise ekonomik kriz ile orta gelir grubunda adeta unutuldu. Zengin meraklılar da bu aralar, antikacılara pek uğramayınca alışverişler durdu. Uğrayan zengin meraklılar da çok özel parçaların peşinde koştuklarından alışveriş yapmıyorlar. Eski eşya satıcısı mağazalara alıcı olarak fazla uğrayan olmazken, bugünlerde en çok annesi veya büyükannesinden kalan el işlerini satmak isteyenler geliyor.

Yeşil'de faaliyet gösteren Okçular Antik sahibi Halil İbrahim Ölçen, "Satış olmayınca biz de malzeme alacak para bulamıyoruz. Bunun için eskiden tanıdığımız kişiler gelince, parçaları bize konsinye (Emanet) olarak bırakıyorlar. Bindallıları, el işi göz nuru dökülerek yapılmış dokuma eşyaları vitrinde tutuyoruz. Meraklısı gelip alırsa, parasını sahibine ödüyoruz. Güzel eşyalar geliyor. Bugünlerde eski el işi meraklıları için fırsat günleridir değerlendirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kapalıçarşı'da eski Sultan Orhan Hamamı olarak bilinen Aynalıçarşı'da faaliyet gösteren otantik eşya satıcıları da son günlerde el işlemeli sehpa ve masa örtülerinin kendilerine geldiğini, parça başına 100 ile 200 TL arasında değere sahip bu el işi ürünleri o günkü para durumlarına göre almaya çalıştıklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 10:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?