4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Apo'nun yol haritası bekleniyor

İmralı'da hükümlü bulunan bölücü başı Abdullah Öcalan'ın, hazırladığı iddia edilen yol haritasını bugün avukatlarına vermesi bekleniyor.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatları, İmralı'ya gitmek üzere Gemlik'e geldi. Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı kapısında bir süre bekledikten sonra kimliklerini veren avukatlar Ömer Güneş, Mehdi Öztütün, Servet Demir ve Cengiz Çiçek, adaya götürecekleri gazete ve kitaplarla birlikte Gemlik Jandarma Karakolu'na alındı. Avukatlar Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı binasında işlemlerini hallederek geniş güvenlik önlemleri altında adaya doğru yola çıktı.

Kürt meselesinin çözümüne yönelik 'demokratik açılım' çerçevesinde önemli adımların atılması, gözleri İmralı Adası'na çevirdi. Adada tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın bugün çözüm paketine yönelik olarak avukatları aracılığı ile açıklama yapması bekleniyor.

Çok sayıda basın mensubu da uzun bir aradan sonra Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı önüne gelerek avukatların İmralı yolculuğunu görüntüledi. Avukatların akşam saatlerinde adadan dönmesi ve görüşmeye dair açıklama yapması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 14:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?