4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Apo'ya 12 yeni komşu!

İmralı'da inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken, burada yapılacak projenin ayrıntıları da belli olmaya başladı.

İmralı'da 12 yeni koğuş inşa edilirken, tek katlı cezaevinde 6'şar metrekarelik havalandırma bulunacağı ve bir koridorun ayırdığı koğuşların sonunda 20 metrekarelik bir spor salonu yer alacağı öğrenildi.

Bursa'da yayın hayatına yeni başlayan Gündem 16 dergisi, özel bir araştırmaya imza attı. Avrupa Birliği ile Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nde tek başına tutulmasının "tecrit" niteliği taşıdığı yönündeki raporunun ardından, İmralı'da inşaat başlamıştı. Hemen yeni bir cezaevi için ihale açıldı ve işi alan yüklenici firma çalışmalarına başladı.

Müteahhit firma makine ve inşaat malzemesini askerlerin kontrolünde adaya gönderirken, yeni cezaevinde AB'nin bayrağı olan mavi fon üzerine işli sarı yıldızların sayısı kadar, yani 12 adet koğuş olacağı ortaya çıktı. 20'şer metrekarelik koğuşlarda metal bir ranza, metal bir masa ve metal bir tuvalet yer alacak.
Bursa merkezli bir müteahhit firma tarafından yapılan inşaatla ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Yeni cezaevinde her koğuş 20 metrekare büyüklüğünde olacak ve hepsinin 6'şar metrekare havalandırmaları bulunacak. Tek katlı cezaevinin koğuşlarını bir koridor ayıracak ve koridorun sonunda 20 metrekarelik bir spor salonu yer alacak. Bir görüş odasına da yer verilecek tesisin çevresi 6 metre yükseklikteki istinat duvarıyla çevrili olacak. Bina ile nöbetçi kulübelerine yer verilen istinat duvarı arasında 3 metre boşluk olacak. Penceresi olmayan, yalnızca havalandırmasından gökyüzünün görülebildiği koğuşlarda, eşya olarak tamamı metal masa, ranza ve tuvalet bulunacak. Merkezi bir havalandırma sistemiyle inşa edilecek bina, kaloriferle ısıtılacak.

AB standartlarında inşa edilecek cezaeviyle ilgili bilgi veren Adalet Bakanlığı'nın bir başka yetkilisi de şunları açıkladı: "Yeni bina bir çeşit F tipi cezaevi olacak. 24 saat termal kameralarla gözetilecek ve teknoloji yaygın ve en üst düzeyde kullanılacak. Örneğin cezaevine Ada'daki her personel giremeyecek. Şunu da belirtmekte fayda var. Aslında adadaki en önemli inşaat, cezaevi değil personel için yapılan binalar."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 14:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?