3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Aralıkta bezelye hasadı

PENGUEN'DEN ARALIK AYINDA BEZELYE HASADI

Penguen Gıda Genel Müdürü Aykan Sözüçetin, zirai AR-GE çalışmaları neticesinde bir ilki daha başardıklarını ve genelde mayıs-haziran aylarında yapılan bezelye hasadını Türkiye'de ilk defa aralık ayında açık tarla şartlarında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sözüçetin, tamamı Türk ziraat mühendisleri tarafından yürütülen çalışmada doğru iklim şartları ve toprak özelliklerinin tahlil edildiğini, hiçbir hormon, tarım ilacı, GDO'lu tohum kullanılmadığını belirtti. Aykan Sözüçetin, "Tüketiciye en kaliteli ve en sağlıklı bezelyeyi sunabilmek maksadıyla başlatılan bu çalışmada, Penguen'in kendi sözleşmeli tarlalarında dikimden hasada kadar ürün titiz bir şekilde kontrol edildi. Düzenli aralıklarla hassas ölçümler yapıldı. Geçen hasat döneminde ülkemize kazandırdığımız bezelye hasat makinesi ile hasat edilen mahsul en geç 2 saat içinde kavanoza alınarak tazeliğini koruyor" dedi.

Bu yeni projeyle ilk kış hasadında 500 ton bezelyenin hasat edilmesi, 2010 yılı kış hasadında ise bu rakamın 2000 tona çıkarılması planlanıyor. Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde tarım ekonomisinde verimlilik artışı getirecek bu proje, çiftçinin bir yılda 6 ay ara ile 2 defa mahsul alabilmesini sağlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 10:54:03
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 17:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?