6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Arama kurtarma köpeğini çaldılar

ARAMA KURTARMA KÖPEĞİNİ ÇALDILAR

Bursa Arama Kurtarma Derneği'nin bahçe girişindeki kilidi kıran hırsızlar, eğitimli köpek Badem'i çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul yolu BUTTİM arkasındaki Bursa Arama Kurtarma Derneği'nin (BAKUT) bahçesinin girişindeki kilidi kırarak içeri giren hırsızlar, 2 yaşındaki eğitimli arama kurtarma köpeği Badem'i çaldı. Bursa ve çevre illerdeki pek çok kurtarma operasyonuna katılan Badem'in çalındığı, öğle saatlerinde derneğe gelen Başkan Eray Türemen tarafından fark edildi. Hemen polisi arayan dernek başkanı, 1.5 aylık gebe olan Golden Retriever cinsi köpeğin bulunmasını istedi. Polis olayla alakalı soruşturma başlattı. Dernekte parmak izi incelemesi yapan ekipler delil aradı.

BAKUT Başkanı Eray Türemen, olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını ifade ederek, "Badem'e yiyecek getirdim. Eskiden benim arabamı gördüğü zaman bana doğru koşar, havlardı. Sesi soluğu gelmeyince korktum. Bahçe kapısına yaklaştığımda kilidin kırılıp Badem'in çalındığını gördüm. Hemen durumu polise haber verdik" dedi.

Köpeğin bulunması için fotoğraflarını sosyal paylaşım siteleri ve internette yayınlayacaklarını ifade eden Başkan Türemen, "Umarım başına bir şey gelmeden en kısa sürede bulunur" diye konuştu.

Olayla alakalı soruşturma başlatan polis, şimdi her yerde Golden Retriever cinsi köpeği arıyor.

ARAMA KURTARMA KÖPEĞİNİ ÇALDILAR
ARAMA KURTARMA KÖPEĞİNİ ÇALDILAR
ARAMA KURTARMA KÖPEĞİNİ ÇALDILAR
ARAMA KURTARMA KÖPEĞİNİ ÇALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 10:10:00
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 13:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?