4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Arap turistler ülkelerine erken döndü

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, bazı arap turistlerin Ramazan ayı sebebiyle ülkelerine bu sene erken dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Başta Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan olmak üzere birçok Arap ülkesinden gelen turistlerin, bu sene Ramazan ayının Ağustos'a denk gelmesi sebebiyle ülkelerine erken döndüğü bildirildi.

Birçok Arap turistin ağustos ayının ortalarıyla beraber ülkelerine geri döndüğünü belirten TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, turist sayısında ciddi bir azalmanın yaşandığını ifade etti.

Ortadoğu'dan gelen birçok Arap turistin ülkesine erken dönmesinin Bursa turizmini etkileyeceğini söyleyen Akkuş, "Ramazan ayının yaz döneminin sonunda başlaması Arap turistleri ülkelerine dönmesine sebep oldu. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını ülkesinde kutlamayı tercih eden Arap turistler, ağustos ayının ortalarından itibaren memleketlerine geri dönmeye başladı. Arap turistler için alternatif bir turizm merkezi olan Bursa'da bu sene çeşitli sebeplerle beklenen turist sayısına ulaşılamadı" dedi.

Bursa ile İstanbul arasındaki mesafenin deniz otobüsleriyle beraber 1 saat 40 dakikaya düşmesinin kent turizmine olumlu yansıyacağını belirten Akkuş, "Biz İstanbul'un artık bir semti olduk. İstanbul'da bir semtten bir semte 2 saate geçilebilirken, şu anda İstanbul'dan Bursa'ya 1 saat 40 dakikada gelebiliyorsunuz. Bu bizim için avantajdır. Bunu değerlendirmeliyiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 11:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?